Νέος «Τζακ Αντεροβγάλτης» σπέρνει τρόμο

Νέος «Τζακ Αντεροβγάλτης» σπέρνει τρόμο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΠΣΟΥΙΤΣ. Μνήμες Τζακ Αντεροβγάλτη αναβιώνουν στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό των σορών πέντε γυναικών, εξ αυτών τριών ιερόδουλων. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς το δολοφόνο των ιερόδουλων να παραδοθεί, ενώ κλιμακώνει τις έρευνές της στην περιοχή γύρω από το Ιπσουιτς. Οι αυξανόμενοι φόβοι για επέκταση των εγκλημάτων συγκλονίζουν το συνήθως ήσυχο λιμάνι της ανατολικής Αγγλίας και οι τοπικές αρχές ζητούν από τις γυναίκες να είναι πολύ προσεκτικές τα βράδια της εορταστικής περιόδου.

Οι φόνοι θυμίζουν Τζακ Αντεροβγάλτη, το διαβόητο δολοφόνο ιερόδουλων του 19ου αιώνα στο ανατολικό Λονδίνο, αλλά και τον Πίτερ Σάτκλιφ, τον Αντεροβγάλτη του Γιορκσάιρ, που έδρασε μεταξύ 1975 και 1980. Οι δύο πρώτες γυναίκες, η Τζέμα Ανταμς και η Τάνια Νίκολ, εξαφανίστηκαν από την κακόφημη περιοχή του λιμανιού στις 15 Νοεμβρίου και 30 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Χθες η αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα μίας τρίτης γυναίκας, της Ανέλι Αλντερτον, της οποίας το πτώμα είχε βρεθεί την Κυριακή στο δάσος, ενώ ανακοίνωσε ότι βρήκε άλλες δύο σορούς, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν ανήκουν σε δύο ιερόδουλες, που αγνοούνται εδώ και μία εβδομάδα. Αν και προς το παρόν μόνο οι δύο πρώτες δολοφονίες αποδίδονται στον ίδιο δράστη, οι αστυνομικές αρχές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν σοβαρές ομοιότητες και στις τρεις περιπτώσεις. Περίπου 100 άνδρες έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των τριών υποθέσεων, ενώ οι δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή προκειμένου να προληφθεί ένας ακόμη φόνος. «Πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς», παραδέχθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Πολίτες τρομοκρατημένοι

Οι αρχές χτενίζουν την κακόφημη συνοικία της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί η τύχη των αγνοούμενων γυναικών, παρά τις επίμονες εκκλήσεις μέσω εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Περίπου τριάντα ιερόδουλες απασχολούνται στο Ιπσουιτς και ελάχιστες εξ αυτών παραμένουν στο πεζοδρόμιο μετά τις δολοφονίες. «Εχουμε τρομοκρατηθεί, όπως και όλοι στην πόλη μας», ανέφερε στο BBC μία από αυτές που συνεχίζουν να αλιεύουν πελάτες στο δρόμο. Το Ιπσουιτς έχει πληθυσμό 140.000 και είναι η πρωτεύουσα της κομητείας του Σάφολκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή