Αποχρωσεις

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες

Οι Βρετανοί πάει καιρός τώρα που δεν μαθαίνουν χαρμόσυνα νέα από τη βασιλική οικογένεια: ένα γάμο, μια γέννηση, κάτι λαμπερό τέλος πάντων να φωτίσει λίγο την γκρίζα καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και ενδεχομένως, τα βρετανικά «ταμπλόιντ» ασχολούνται εσχάτως με την πιθανότητα ενός γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο 24χρονος πρίγκιπας θα ολοκληρώσει σύντομα τη μαθητεία του στη στρατιωτική ακαδημία του Sandhurst, οπότε κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί κάλλιστα να «κοιτάξει» και την προσωπική του ζωή. Ο πρωτότοκος γιος της αείμνηστης Νταϊάνας και του πρίγκιπα Κάρολου συνδέεται από τριετίας με τη συνομήλική του Κέιτ Μίντλτον, την οποία φαίνεται ότι οι Βρετανοί εγκρίνουν για μέλλουσα σύζυγο του αγαπημένου τους πρίγκιπα. Η πληροφορία μάλιστα ότι η όμορφη Κέιτ είναι καλεσμένη για τα Χριστούγεννα στο παλάτι (κάτι μάλλον ασυνήθιστο στα βασιλικά ήθη) ήλθε να ενισχύσει τη φημολογία περί ενός επικείμενου αρραβώνα, κατά την περίοδο των εορτών. Ο ίδιος ο πρίγκιπας πάντως (αν και σε παλαιότερη συνέντευξή του) έχει πει ότι δεν βιάζεται να παντρευτεί και μπορεί να περιμένει μέχρι τα 30. Προς τι άλλωστε να βιαστεί; Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το… φιλοθεάμον βρετανικό κοινό;

Τυφλό κυνήγι

Μπορεί στα μάτια ημών των αδαών να ηχεί κάπως παράλογο, τυφλός σκοπευτής και κυνηγός, αλλά η πολιτεία του Τέξας ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο εγκρίνει τη χρήση όπλου με διόπτρα λέιζερ, προκειμένου να διευκολύνει τη σκοπευτική… δεινότητα των τυφλών. Οι τυφλοί κυνηγοί συνήθως διαθέτουν οδηγούς, οι οποίοι και κατευθύνουν τα πυρά τους. Επειδή, όμως, το θήραμα προφανώς και δεν περιμένει να το χτυπήσουν, με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα εύκολος ο συγχρονισμός οδηγού και κυνηγού, η δέσμη φωτός θα βοηθήσει στην όλη υπόθεση. Τι κι αν ακόμη και όσοι έχουν τα «μάτια τους δεκατέσσερα» αστοχούν, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του Αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, ο οποίος έστειλε στο νοσοκομείο επιστήθιο φίλο του, εν ώρα κυνηγίου. Στο όνομα προφανώς της κακώς εννοούμενης ισότητας, κάποιοι στο Τέξας φαίνεται ότι έχουν βαλθεί να μυήσουν τους πάντες στη μυρωδιά τού… μπαρουτιού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το μάτι της τεχνολογίας

Ο θεός, λέει μια παροιμία, βοηθάει τον κλέφτη, αλλά βοηθάει και το νοικοκύρη. Ωστόσο, στην περίπτωση του Βραζιλιάνου επιχειρηματία, στην έπαυλη του οποίου εισέβαλε άγνωστος διαρρήκτης, δεν ήταν ο θεός, αλλά η τεχνολογία αυτή, που βοήθησε τον νοικοκύρη. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ταξίδευε στη Γερμανία για δουλειές, έλαβε σήμα κινδύνου στο κινητό του τηλέφωνο κι όταν άνοιξε τον υπολογιστή του «είδε» μέσω διαδικτύου τον άγνωστο εισβολέα να κυκλοφορεί ανενόχλητος στο σπίτι του, ακόμη και να προβάρει τα κοστούμια του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδοποίησε τη σύζυγό του, η οποία απουσίαζε επίσης από το σπίτι, αλλά βρισκόταν στη Βραζιλία και εκείνη με τη σειρά της την τοπική αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη επ’ αυτοφώρω και μάλιστα χωρίς καμιά δυσκολία, δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης, ευρισκόμενος σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωνε για κάθε κίνηση του δράστη μέσα στην έπαυλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή