Αποχρωσεις

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκανδαλώδης αποχώρηση

Επιφανής σύμβουλος του νέου Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε είχε μετατρέψει σε ερωτική φωλιά τον πολυτελή ξενώνα για τη φιλοξενία βουλευτών και κυβερνητικών αξιωματούχων, στο Τόκιο. Προσωπική επιλογή του Σίνζο Αμπε, ο καθηγητής Μασαάκι Χόνμα είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υποχρεώθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, όταν αποκαλύφθηκε η σκανδαλώδης συμπεριφορά του. Ο καθηγητής είχε εγκαταλείψει τη σύζυγό του στην Οσάκα κι είχε εγκατασταθεί με την ερωμένη του, μια πρώην μπαργούμαν, στον ξενώνα των βουλευτών, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Ο Αμπε αποδέχθηκε πάραυτα την παραίτηση του καθηγητή, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία βλέπει τη δημοτικότητά του διαρκώς φθίνουσα, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι σπουδές της Μόνικα

Αν αναρωτιόσασταν τι απέγινε εκείνο το κορίτσι, η Μόνικα Λεβίνσκι, μάθετε ότι διάβαζε. Τόσο, ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της, στο London School of Economics, απ’ όπου αποφοίτησε προ ημερών με «μάστερ» στην κοινωνική ψυχολογία. Ωστόσο, η Μόνικα, η σχέση της οποίας με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον την είχε καταστήσει παγκοσμίως γνωστή, φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα της. Η εκδότριά της Μπάρμπαρα Χάτσον είπε ότι η Μόνικα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση εργασίας στη Βρετανία. Στα 32 της, πια, η πρώην μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου ήταν μόλις 21 ετών όταν αποκαλύφθηκε η γνωριμία και η σχέση της με τον τότε πρόεδρο Κλίντον, ο οποίος κινδύνευσε να απολέσει το αξίωμά του, εξαιτίας του σκανδάλου. Σχόλια, δηλώσεις και εκφράσεις του τύπου «ανάρμοστη συμπεριφορά» γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν τότε, σκορπίζοντας άφθονη διασκέδαση στους (εκτός Αμερικής) πολίτες του κόσμου. Τέλος καλό, όλα καλά, εκείνος εκεί, αυτή αλλού, αρκεί να μη θελήσουν οι μέλλοντες εργοδότες της να «υποκαταστήσουν» τον Κλίντον.

Φοβάται την… πρωτιά

Παντρεύτηκε από τους πρώτους, αλλά δεν θέλει να είναι από τους πρώτους που θα χωρίσουν, κι ας μην πήγε καλά ο ομοφυλοφιλικός γάμος του. Γι’ αυτό κι ο 42χρονος Βρετανός, ο γάμος του οποίου συμπληρώνει αυτές τις μέρες ένα χρόνο, αποφάσισε να καθυστερήσει το διαζύγιό του φοβούμενος… την πρωτιά. Εδωσε, λοιπόν, σχετικές εντολές στον δικηγόρο του, να προχωρήσει μεν, αλλά με το νέον έτος. Ο Ντάριλ Μπούλοκ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους, όταν η Βρετανία καθιέρωσε τις πολιτικές ενώσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, τον περασμένο χρόνο. Διατηρούσε ήδη τρία χρόνια σχέσης με τον σύντροφό του, αλλά λίγοι μήνες «νόμιμης ένωσης» αποδείχθηκαν αρκετοί για να την… ακυρώσουν. Το πώς και το γιατί το ξέρει μόνον ο ίδιος, ο οποίος πάντως δηλώνει ότι προτίθεται να το ξανακάνει με τον νέο σύντροφό του, χωρίς αυτή τη φορά να επιδείξει την ίδια βιασύνη. Αλλωστε, «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή