Η Νότια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ

Η Νότια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας απέδωσε χθες ευθύνες στους Αμερικανούς συμμάχους του για το αδιέξοδο των συνομιλιών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών έληξε χθες χωρίς απτά αποτελέσματα.

Το ζήτημα που δυναμίτισε τις συνομιλίες είναι οι οικονομικές κυρώσεις, με τις οποίες η Ουάσιγκτον έχει αποκλείσει τη Βόρεια Κορέα από μεγάλο μέρος του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Οι κυρώσεις συζητήθηκαν σε παράλληλη συνεδρία χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός απεσταλμένος Κρίστοφερ Χιλ είπε ότι το οικονομικό ζήτημα είναι άσχετο και ότι «το θέμα είναι η αποπυρηνικοποίηση, τελεία και παύλα».

«Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν διάλογο και πιέσεις, καρότα και μαστίγια» είπε ο Βορειοκορεάτης διαπραγματευτής Κιμ Κιε-γκουάν. «Εμείς διάλογο και ασπίδα. Η ασπίδα είναι να βελτιώσουμε τις δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής». Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Ρο Μου Χιουν, είπε στο νοτιοκορεατικό Συμβούλιο Ενοποίησης ότι οι κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών «έθαψαν την κοινή διακήρυξη (της 19ης Σεπτεμβρίου 2005) τη στιγμή που γεννήθηκε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή