Θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο;

Θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο;

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε ατελείωτη ταλαιπωρία -λόγω καιρού- τείνουν να μεταβληθούν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για χιλιάδες ανθρώπους που είχαν προγραμματίσει να μετακινηθούν αεροπορικώς από τα αεροδρόμια της Βρετανίας. Η πυκνή ομίχλη που καλύπτει τα πάντα τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε πλήθος ακυρώσεων πτήσεων και πολύωρες καθυστερήσεις.

Το αεροδρόμιο Χίθροου εμφανίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς ακυρώθηκαν περισσότερες από 300 πτήσεις, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία το φαινόμενο θα εξακολουθήσει μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα, κυρίως σε Βρετανία και Ουαλλία. Η British Airways ήδη ακύρωσε το σύνολο των εσωτερικών πτήσεων από και προς το Χίθροου και για χθες Παρασκευή. Ωστόσο, αναμένεται να συνεχισθούν κατά το δυνατόν οι πτήσεις προς μακρινούς προορισμούς, αλλά με σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο κ. Τζοφ Ουόντ, διευθυντής επιχειρήσεων εδάφους του βρετανικού αερομεταφορέα, ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, εξηγώντας ότι η εταιρεία κατανοεί πόση σημασία έχει για τους ταξιδιώτες να βρεθούν στα σπίτια τους τις ημέρες των Χριστουγέννων και ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν. Βέβαια το κεντρικό αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας θυμίζει στρατόπεδο προσφύγων με εκατοντάδες ανθρώπους να κάθονται ή να ξαπλώνουν κατάχαμα, παρά το δριμύ κρύο, περιμένοντας, μάλλον επί ματαίω, να καθαρίσει ο καιρός και να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη. Ολο το βράδυ, προσωπικό της ΒΑ μοίραζε καυτό τσάι, καφέ και κουβέρτες στους επιβάτες. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στα υπόλοιπα αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως το Γκάτουικ, μόνο που εκεί οι καθυστερήσεις είναι μικρότερες.

Πάντως, η ΒΑ προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει τρεις χιλιάδες επιβάτες από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ, Νιούκαστλ, Γλασκώβη, Εδιμβούργο και Αμπερντίν με λεωφορεία της απ’ όπου γίνονται κανονικά οι πτήσεις.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η διακοπή των πτήσεων θα κοστίσει στη βρετανική οικονομία 12 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της απώλειας εργατοωρών.

Τέλος η πυκνή ομίχλη διέκοψε τους θαλάσσιους πλους προς την Ιρλανδία και ματαίωσε τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Μάντσεστερ και Λίβερπουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή