Η «ώρα μηδέν» για το κλίμα έχει ήδη παρέλθει

Η «ώρα μηδέν» για το κλίμα έχει ήδη παρέλθει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται, είναι ακόμη… χειρότερα! Στην εκτίμηση αυτή μπορεί να συνοψισθεί μελέτη περίπου 2.500 επιστημόνων, οι οποίοι εργάσθηκαν επί πενταετία για λογαριασμό του ΟΗΕ με αντικείμενο τις κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη. Δύο μόλις μήνες μετά την πολύκροτη έκθεση Στερνς για το οικονομικό κόστος του οικολογικού προβλήματος, οι επιστήμονες του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι η «ώρα μηδέν» έχει ήδη παρέλθει: Ακόμη κι αν εκμηδενίζονταν αύριο οι εκπομπές ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η θερμοκρασία του πλανήτη θα εξακολουθούσε να αυξάνεται επί έναν αιώνα.

Η ίδια μελέτη προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας της Γης μέχρι και κατά 4,5 βαθμούς στον 21ο αιώνα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι τα έξι από τα επτά θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ ήταν μετά το 2001. Η επιτάχυνση της τήξης των πάγων είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης των ωκεανών κατά 0,8 χιλιοστά ετησίως μετά το 1993.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή