Αποχρωσεις

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβουλευτική αριθμητική

Οι αριθμητικές γνώσεις ενός μεγάλου αριθμού Αγγλων λέγεται ότι είναι τόσο περιορισμένες, ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στο επίπεδο ενός 10χρονου παιδιού. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από σχετική έρευνα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αποφάσισε να συνδράμει όλο αυτό τον κόσμο, κατά την εορταστική και κατ’ επέκτασιν… αγοραστική περίοδο. Εχοντας κατά νου ότι κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται να κατανοήσουν ακόμη και απλές προσφορές του τύπου «αγόρασε ένα και πάρε το δεύτερο στη μισή τιμή», οι αρμόδιες Αρχές ανέλαβαν να τυπώσουν και να διανείμουν εύχρηστους οδηγούς, με απλές και κατανοητές συμβουλές, όσον αφορά στο τι είναι συμφέρον και τι όχι, αυτές τις μέρες των εορταστικών προσφορών. Αυτά είναι όταν δεν έχεις εμπειρία από παζάρι… οπότε το μυαλό των ειδικών υπολογίζει με ζηλευτή ακρίβεια και ταχύτητα χασούρα και κέρδος, στη συναλλαγή.

Δήθεν απαγωγή

Παραμονές Χριστουγέννων, μια 20χρονη Γερμανίδα δεν είχε την παραμικρή διάθεση για δουλειά, είχε κι ένα μικρό χρέος σ’ ένα συνάδελφό της, που δεν μπορούσε να αποπληρώσει, κι αποφάσισε να σκηνοθετήσει την απαγωγή της. Εστειλε μήνυμα στους γονείς της πως δήθεν έπεσε θύμα απαγωγής και περίμενε μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, οπότε και επέστρεψε αλώβητη στο σπιτικό της και ισχυρίστηκε ότι ο απαγωγέας την απελευθέρωσε. Δεν είχε υπολογίσει, όμως, ότι οι γονείς της, αναστατωμένοι από το μήνυμά της, είχαν κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία την αναζητούσε ενόσω εκείνη κρυβόταν. Κι αφού βρέθηκε, όφειλε να διηγηθεί την υποτιθέμενη περιπέτειά της. Επειτα από πολύωρη και μάλιστα χριστουγεννιάτικη ανάκριση, η νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να ομολογήσει και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή προστίμου της τάξεως των χιλίων ευρώ.

Γεννητούρια σε αναμονή

Αλλά ας παραμείνουμε στη Γερμανία, όπου λέγεται ότι οι εγκυμονούσες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να καθυστερήσουν το χαρμόσυνο γεγονός μέχρι την έλευση του νέου έτους, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ένα γενναιόδωρο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της τεκνοποίησης. Τα γερμανικά Μέσα, οι γιατροί και οι μαίες προσφέρουν… απλόχερα μικρές κι απλές συμβουλές, οι οποίες χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη μητέρα ή το κυοφορούμενο μωρό της, ενδέχεται να καθυστερήσουν τη γέννα όσο χρειάζεται, ώστε οι νέοι γονείς να μην απολέσουν τα προνόμια: Δικαίωμα γονικής άδειας μέχρι και ένα χρόνο με καταβολή του ενός τρίτου του καθαρού μηνιαίου μισθού και μέχρι 1.800 ευρώ, αλλά και επιπλέον 300 ευρώ μηνιαίως για το νεογέννητο. Κι επειδή φαίνεται ότι τα πράγματα απειλούν να… ξεφύγουν, ο εκπρόσωπος της Προτεσταντικής Εκκλησίας κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία και να προσφέρει τις παροχές, εν είδει χριστουγεννιάτικου δώρου στους υποψήφιους γονείς, αρχής γενομένης από την 24η Δεκεμβρίου.

Γιορτές χωρίς έκτροπα

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, πάλι, αποφάσισε να μοιράσει «δώρα» σε όσους υπαλλήλους δεν επισκεφθούν οίκους ανοχής κατά την εορταστική περίοδο. Το ηθικοπλαστικό μήνυμα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ισότητας ήταν σαφέστατο: «Αν υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα περάσετε μια όμορφη νύχτα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κι αν το ίδιο συστήσετε και στους φίλους σας θα λάβετε πολλά και πλούσια δώρα». Το υπουργείο υπόσχεται να ενισχύσει οικονομικά όσες εταιρείες πείσουν τους υπαλλήλους να ακολουθήσουν τις συστάσεις. Ωστόσο, αφήνει αδιευκρίνιστο «το πώς και το γιατί», με μόνη επεξήγηση ότι η όλη προσπάθεια αποσκοπεί να ακυρώσει μια ιδιότυπη κουλτούρα των υπαλλήλων γραφείου, οι οποίοι πίνουν υπερβολικά και καταλήγουν στους οίκους ανοχής για να αποδείξουν τον ανδρισμό τους.

Ατυχής έμπνευση

Κι ένα τελευταίο εορταστικό(;) από το Λος Αντζελες. Μια εύπορη οικογένεια της Καλιφόρνιας θα πρέπει να μετάνιωσε οικτρά τη φετινή επιλογή της να ακολουθήσει μια σκανδιναβική παράδοση, κατά την οποία τοποθετούνται αναμμένα κεριά στα παρακείμενα δένδρα, τις μέρες των Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πήρε φωτιά απ’ τα αναμμένα κεράκια, η οποία επεκτάθηκε στο πολυτελές σπιτικό τους, προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές, αν και οι ένοικοί του διασώθηκαν. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχυσαν… μαύρο δάκρυ στα αποκαΐδια της έπαυλης των 330 τετραγωνικών μέτρων, οι ζημιές της οποίας μετριούνται σε εκατομμύρια δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή