Ποιος πληρώνει για τις διακοπές του Μπλερ;

Ποιος πληρώνει για τις διακοπές του Μπλερ;

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βολές πανταχόθεν δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, για την επιλογή του να περάσει ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, στην έπαυλη του Ρόμπιν Γκιμπ, τραγουδιστή των «Bee Gees», στο Μαϊάμι. Το ζητούμενο για τον Τύπο και την κοινή γνώμη της Βρετανίας είναι ποιος πληρώνει γι’ αυτές τις πολυτελείς διακοπές, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ή οι φορολογούμενοι πολίτες.

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα παραμένει ασαφής: επισήμως, η Ντάουνιγκ Στριτ απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι ο Τόνι Μπλερ και η οικογένειά του κάνουν διακοπές με δικά τους έξοδα. Ωστόσο, η σύζυγος του κ. Γκιμπ δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ότι έχουν παραχωρήσει την έπαυλή τους στο Μαϊάμι στο ζεύγος Μπλερ κι ότι δεν ζήτησαν, ούτε δέχθηκαν χρήματα για την παραμονή του ζευγαριού εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι στα εννιά χρόνια της πρωθυπουργίας του, ο Τόνι Μπλερ έχει επιδείξει προτίμηση στα ηλιόλουστα μέρη και τις επαύλεις πλούσιων και διάσημων για τις διακοπές του, προκαλώντας εχθρούς και φίλους στη Βρετανία να εικάζουν ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται τη θέση του για να διάγει πολυτελή βίο.

Σε βίλες διασήμων

Η οικογένεια Μπλερ έχει φιλοξενηθεί στη βίλα του Κλιφ Ρίτσαρντς, στα Μπαρμπέιντος, αλλά και στην έπαυλη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Σαρδηνία. Σ’ ένα πικρόχολο σχόλιό της, η εφημερίδα «Τάιμς» αναφέρει ότι οι Μπλερ δείχνουν προτίμηση στους ποπ σταρ συγκεκριμένης ηλικίας και εποχής, ειδικά αν αυτοί διαθέτουν εξοχικές βίλες προς ενοικίαση ή παραχώρηση.

Αυτή τη φορά, οι Μπλερ και τρία από τα παιδιά τους επέλεξαν για τις διακοπές τους, το Μαϊάμι και την παραθαλάσσια έπαυλη των Γκιμπ, για την οποία εικάζεται ότι το ενοίκιο θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και 40.000 λίρες την εβδομάδα. «Χρειαζόμαστε και την παραμικρή λεπτομέρεια πληρωμής αυτών των διακοπών», δήλωσε Συντηρητικός βουλευτής, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου για παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματός του.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι κανείς δεν θα μάθαινε το παραμικρό γι’ αυτή την επίσκεψη, αν δεν συνέβαινε ένα ατύχημα στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Το Μπόινγκ 747 που μετέφερε την οικογένεια Μπλερ ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την άφιξή του, από το Λονδίνο, την Τρίτη, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρχών του αεροδρομίου και την «αποκάλυψη» των επιφανών ταξιδιωτών.

Η οικογένεια Μπλερ φυγαδεύτηκε από το αεροδρόμιο με τη συνδρομή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή