Αποχρωσεις

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φύλλο… συκής

Το ζητούμενο για τους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης με γυμνό θέαμα, κοινώς «στριπ-σόου», είναι να λειτουργούν στο πλαίσιο του νόμου. Κι ο νόμος που απαγορεύει τη δημόσια έκθεση γυμνής σάρκας στην Αλαμπάμα είναι από τους αυστηρότερους στην αμερικανική ήπειρο. Οπότε κι αυτοί ενήργησαν αναλόγως. Συναντήθηκαν, το συζήτησαν κι υπέβαλαν την πρότασή τους, η οποία έγινε αποδεκτή από την εισαγγελία: Τα κορίτσια του σόου θα καλύπτουν τα επίμαχα σημεία με σπρέι από ελαστικό κόμμι (λάτεξ) στο χρώμα της σάρκας. Το κοινό θα βλέπει καθαρά ό,τι θα έβλεπε και χωρίς το σπρέι και μάλιστα δεν θα αντιλαμβάνεται το παραμικρό, ενώ το θέαμα θα είναι απολύτως νόμιμο. Διότι, ναι μεν ο νομοθέτης απαιτεί κάλυψη του γυμνού σώματος, αλλά παρέλειψε να αναφέρει με ποιον τρόπο θα καλυφθεί. Αν τώρα αντιληφθεί την… απάτη και επανέλθει με πιο σαφείς υποδείξεις, τότε και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα δουν πώς θα το αντιμετωπίσουν. Για την ώρα, πάντως, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Υπό απαγόρευση

Αλλου είδους πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κοσμηματοπώλες της Πούνε, στη δυτική Ινδία, οι οποίοι λέγεται ότι θέλουν να ζητήσουν αρμοδίως την απαγόρευση εισόδου στα καταστήματά τους όσων γυναικών φορούν μπούργκα. Οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα με τις μουσουλμάνες και το μουσουλμανικό ενδυματολογικό κώδικα, που, σε ορισμένες περιπτώσεις τουλάχιστον, απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν όλο τους το σώμα, από τα νύχια μέχρι την κορυφή. Εχουν, όμως, με όλες εκείνες οι οποίες εκμεταλλεύονται την ενδυμασία τους για να λεηλατήσουν τα καταστήματά τους, κρύβοντας τα κλοπιμαία κάτω από τα φαρδιά φορέματά τους. Σε τρεις τουλάχιστον πρόσφατες ληστείες κοσμηματοπωλείων, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των καταστημάτων κατέγραψε ότι αυτές διαπράχθηκαν από άτομα που φορούσαν μπούργκα. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι το αίτημα της ένωσης κοσμηματοπωλών δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, καθώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αποτροπής των κλοπών.

Παιδιά και κάπνισμα

Ενόψει Νέου Ετους, ξέρετε τι εύχονται τα παιδιά της Βρετανίας για τους γονείς τους; Να κόψουν το τσιγάρο. Πιθανότατα το ίδιο εύχονται και τα παιδιά των καπνιστών σε άλλες χώρες, αλλά στη Βρετανία, η παιδική αυτή επιθυμία καταγράφηκε σε έρευνα που διενεργήθηκε εσχάτως και κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις παιδικές ευχές και επιθυμίες. Είναι γεγονός ότι τα πιτσιρίκια δείχνουν με κάθε τρόπο την ενόχλησή τους από τον καπνό των τσιγάρων, με πρώτη και καλύτερη την προσπάθεια που κάνουν με τα χεράκια τους για να τον απομακρύνουν. Δύσκολα, ωστόσο, θα μπορούσε να φανταστεί ο καπνιστής γονιός πόσο σημαντικό είναι για το παιδί του να κόψει αυτή την κακή και… αποπνικτική συνήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή