Υπερωκεάνιο των αιθέρων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με ένα ακόμα χοντροκομμένο, λιτό αερόστατο, με ζέπελιν, αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, η εξωτερική εμφάνιση απατά. Το πελώριο μπαλόνι που βλέπετε είναι -ή καλύτερα θα γίνει- το πιο πολυτελές εναέριο μέσο, και βέβαια το ογκωδέστερο, που συνέλαβε ανθρώπινος νους. Είναι μια εναλλακτική πρόταση για τον ταξιδιώτη που εκτός από τον προορισμό επιθυμεί να απολαύσει πραγματικά τη διαδρομή μέχρι εκεί. Είναι, εν ολίγοις, το «ζέπελιν» κάτι σαν… υπερωκεάνιο των αιθέρων, όπου 250 τυχεροί και εύποροι επιβάτες θα ταξιδεύουν με πολυτέλεια που ταιριάζει περισσότερο σε παραμύθι παρά σε μέσο αερομεταφοράς.

Το Aeroscraft, που έχει μήκος όσο δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα, απογειώνεται και προσγειώνεται καθέτως και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 278 χλμ./ώρα επί χιλιάδες χλμ. σε ύψος περίπου 8 χιλιάδων ποδών (περίπου δύο χιλιομέτρων). Αυτό, σημαίνει ότι θα μπορείτε με ευκολία να απολαύσετε τα τοπία πάνω από τα οποία περνά και να μην καθηλώνεστε στο μονότονο «απέραντο γαλάζιο», το μοναδικό σκηνικό που βλέπει κανείς ταξιδεύοντας με αεροπλάνο.

Το αεροδυναμικό Aeroscraft προωθείται από δυο γιγαντοτουρμπίνες, ενώ είναι αξεπέραστα οικολογικό και σιωπηλό, καθώς θα κινείται με ηλεκτρισμό ή κάποιο άλλο εναλλακτικό καύσιμο όπως το υδρογόνο. Υπερσύγχρονα συστήματα θα καθιστούν βέβαιο ότι ο επιβάτης δεν θα μένει έρμαιο των καιρικών συνθηκών, αλλά το ταξίδι του θα είναι ασφαλές και βελούδινο.

Και φυσικά, το πρωτοποριακό ζέπελιν δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια, αφού το ένα σαλόνι θα διαδέχεται το προηγούμενο, θα υπάρχει εστιατόριο, spa, ακόμα και καζίνο. Εννοείται ότι κάθε επιβάτης θα διαθέτει τη δική του -πολυτελέστατη- καμπίνα για να ρίξει έναν αναζωογονητικό υπνάκο και θα μπορεί να ασχοληθεί με ό,τι επιθυμεί, ακόμα και να κάνει συμβούλιο με τους συνεργάτες του. Τους εσωτερικούς του χώρους έχει αναλάβει να σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Wimberly Allison Tong & Goo, που υπογράφει τα πολυτελέστερα θέρετρα του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή