Πρίγκιπες κατά Channel 4

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ουίλιαμ και Χάρι, κάλεσαν χθες δημοσίως τους υπευθύνους του αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 να μη μεταδώσουν φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί μετά το μοιραίο δυστύχημα. Ωστόσο, από το κανάλι έγινε γνωστό ότι το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Diana: The Witnesses in the Tunnel» θα προβληθεί κανονικά σήμερα.

Αν ήταν η δική σας μητέρα

Σε επιστολή που γράφτηκε από τον γραμματέα τους, οι δύο πρίγκιπες ζητούν από τους υπευθύνους του Channel 4 να μην προβάλουν αρκετές φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται το αυτοκίνητο μετά τη σύγκρουση και ενώ ακόμη η Νταϊάνα είναι μέσα σε αυτό, αν και δεν διακρίνεται. Επίσης να μην προβληθεί μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ένας νοσοκόμος ενώ προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην (αθέατη) Νταϊάνα. Η επιστολή των δύο πριγκίπων δημοσιοποιήθηκε χθες μετά την παρέλευση της προθεσμίας τη Δευτέρα και αφότου οι υπεύθυνοι του σταθμού δεν είχαν απαντήσει. «Αν είχε σκοτωθεί η δική σας ή η δική μου μητέρα σε εκείνο το τούνελ, θα θέλαμε να μεταδοθεί η σκηνή; Αραγε, θα το ήθελε αυτό το έθνος;» αναφέρεται στην επιστολή.

Κάπως έτσι οι δύο γιοι της Νταϊάνα αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν την υπόθεση. «Οι πρίγκιπες αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δηλώσουν δημοσίως πως η μετάδοση αυτών των φωτογραφιών είναι εντελώς ανάρμοστη, βαθιά ενοχλητική γι’ αυτούς και για τους συγγενείς των υπολοίπων που σκοτώθηκαν εκείνη τη νύχτα και αποτελεί μεγάλη ασέβεια στη μνήμη της μητέρας τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε χθες από την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου.

Η αντίδραση του καναλιού ήταν αστραπιαία και ο πρόεδρος του Channel 4, Τζούλιαν Μπέλαμι, δήλωσε ότι «το κανάλι αναγνωρίζει τις ανησυχίες που εκφράζουν οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι σχετικά με το ντοκιμαντέρ».

Ζυγίσαμε τις ανησυχίες των πριγκίπων σε σχέση με το νόμιμο δημόσιο συμφέρον, αναφέρεται στην απάντηση του Channel 4.

«Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είχαμε την πρόθεση όταν αποφασίσαμε την παραγωγή του προγράμματος να τους προκαλέσουμε πόνο και δεν πιστεύουμε ότι (το πρόγραμμα) είναι κατ’ οποιονδήποτε τρόπο ασεβές προς τη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα».

Αξιόπιστες μαρτυρίες

Σύμφωνα με το κανάλι, οι φωτογραφίες και οι συνεντεύξεις αποτελούν «την πλέον λεπτομερή και αξιόπιστη μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων που έχουμε» σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα. «Καμία εικόνα των θυμάτων του τροχαίου δεν εμφανίζεται στο φιλμ, διότι από την αρχή αποφασίσαμε να τηρήσουμε τη συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ των βρετανικών ΜΜΕ», προσέθεσε ο κ. Μπέλαμι.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, 36 ετών τότε, σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου του 1997 μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ και τον οδηγό τους Χένρι Πολ σε τούνελ του Παρισιού. Το αυτοκίνητό τους είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους παπαράτσι που τους κυνηγούσαν. Ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα, Τρέβορ Ρις Τζόουνς, ήταν ο μοναδικός επιζών από τη σύγκρουση, αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή