«Βιβλίο και DVD σε όλα τα σχολεία»

«Βιβλίο και DVD σε όλα τα σχολεία»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάθεση σε όλα τα σχολεία της χώρας του βιβλίου, αλλά και του DVD με το βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ «Μία ενοχλητική αλήθεια» του 45ου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής από το βήμα της εκδήλωσης, που οργάνωσε χθες το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Κλιματική αλλαγή. Ενεργοί πολίτες για το μέλλον του πλανήτη».

Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του επισήμανε ότι -όπως αναφέρεται και στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2006- η Ελλάδα είναι πλήρως συνεπής προς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Κιότο. Εκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, υπογραμμίζοντας: «Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια -για να μην πω την τρέλα- να αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη και το περιβάλλον ως διαφορετικά μεταξύ τους πεδία».

«Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, εντείνουμε τις προσπάθειές μας όχι μόνο ως συνέπεια του Κιότο και των πολιτικών της Ε.Ε., αλλά, κυρίως, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι μια ηθική υποχρέωση στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα», είπε ο κ. πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα με στόχο την επίτευξη της κοινής προσπάθειας.

«Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης» υπογράμμισε ο κ. Γκορ και ανέλυσε τις δυσμενείς εξελίξεις στον τομέα των κλιματικών αλλαγών, τονίζοντας ότι είναι χειρότερες ακόμα και από τα όσα είχαν προβλέψει οι ίδιοι οι επιστήμονες. «Δέκα χρόνια φτάνουν για να σώσουμε τον κόσμο. Μετά, δεν θα έχουμε την ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά. Εθεσε μάλιστα ως μόνη προϋπόθεση την πολιτική βούληση από τη διεθνή κοινότητα, επισημαίνοντας: «Αυτές είναι οι Θερμοπύλες της δικής μας γενιάς. Αυτή είναι η δική μας ώρα να αντιδράσουμε. Αυτοί που δεν ασχολούνται με το να γεννηθούν, πεθαίνουν».

Ο κ. Γκορ, που είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση και γεύμα με τον κ. Καραμανλή, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία να διαθέσει το βιβλίο του στα ελληνικά σχολεία. Σε ερώτηση, εξάλλου, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη αν μπορεί να δημιουργηθεί παγκόσμιος οργανισμός για το περιβάλλον, ο κ. Γκορ απάντησε ότι είναι θέμα βούλησης των ισχυρών του πλανήτη.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επιτροπή που πρόκειται να συστήσει η Σοσιαλιστική Διεθνής και θα ασχολείται με θέματα αειφόρου ανάπτυξης. Επικεφαλής της θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον και ο πρώην πρόεδρος της Χιλής, Ρικάρντο Λάγκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή