Χημικός ευνουχισμός παιδεραστών και «γκέι βόμβα» για στρατιώτες

Χημικός ευνουχισμός παιδεραστών και «γκέι βόμβα» για στρατιώτες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νέα μέτρα για την επιτήρηση και τον σωφρονισμό όσων έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Χάρι Ριντ. Μεταξύ άλλων θα προσφέρεται εθελοντικά «χημικός ευνουχισμός» σε καταδικασμένους παιδεραστές, ενώ συγκεκριμένες ομάδες, όπως νεαρές μητέρες, θα μπορούν να ζητούν από την αστυνομία πληροφορίες για το ποιόν νέων συντρόφων τους ή μπέιμπι σίτερ κτλ.

«Εισάγουμε νέα δέσμη μέτρων, αποτελεσματικότερων στην παρακολούθηση όσων έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία· στη συνέχεια θα βελτιώσουμε τη φαρμακευτική αγωγή αυτών των παραβατών και θα δίνουμε περισσότερες πληροφορίες (για παιδεραστές)». Τα νέα μέτρα είναι αποτέλεσμα της αναθεώρησης των πιλοτικών μέτρων που ισχύουν στη Βρετανία και τελικά αποκλείστηκε η εφαρμογή του μέτρου που ισχύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο είναι γνωστή στους πάντες η κατοικία ενός παιδεραστή.

«Αυτό που προσπάθησα να κάνω», δήλωσε ο κ. Ριντ στο BBC, «είναι να βρω μια μέθοδο ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται -με τους καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα να δηλώνουν στις Αρχές την κατοικία τους κτλ.- και να δώσω την ευκαιρία σε όσους κινδυνεύουν, ειδικότερα νεαρούς γονείς με μικρά παιδιά, να έχουν τις πληροφορίες που θα μπορούσε να έχει ένας επαγγελματίας». Σήμερα στη Βρετανία ένας εργοδότης μπορεί να ζητήσει πληροφορίες από την αστυνομία για το ποινικό μητρώο ενός νέου εργαζομένου του. «Ομως, δεν θα δώσω λευκή επιταγή ώστε οποιοσδήποτε ζει σε μια γειτονιά να μπορεί να ανακαλύψει τα πάντα για κάποιον γείτονά του».

Ο λεγόμενος «χημικός ευνουχισμός», δηλαδή η χορήγηση φαρμάκων και αντικαταθλιπτικών σε παιδεραστές ή βιαστές, δεν είναι νέο μέτρο, όμως το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί. Η χορήγηση αυτής της θεραπείας θα γίνεται εθελοντικά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα όπως την παρακολούθηση και δεν θα αντικαταστήσει την ποινική δίωξη, εξηγεί ο κ. Ριντ. «Σύμφωνα με τα ιατρικά στοιχεία (η θεραπεία με φάρμακα) είναι πολύ πιο αποτελεσματική, στην ουσία μόνο τότε είναι αποτελεσματική, όταν κάποιος τη λαμβάνει εθελοντικά στο πλαίσιο ενός θεραπευτικού προγράμματος», είπε στο BBC ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας. Ενα ακόμη μέτρο θα είναι η διεξαγωγή εκστρατειών, ώστε να γίνει γνωστό ότι το 90% των παιδιών που κακοποιούνται είναι θύματα συγγενών τους…

«Γκέι βόμβα»

Εν τω μεταξύ, όπως παραδέχθηκαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, ο στρατός προσπάθησε να αναπτύξει τη λεγόμενη «γκέι βόμβα». Πρόκειται για χημικό αέριο που θα είχε δράση ισχυρού αφροδισιακού και θα ψεκαζόταν στους στρατιώτες του εχθρού με στόχο να τους κάνει να ενδιαφέρονται περισσότερο για τους συναδέλφους τους παρά για τον εχθρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή