TRAVEL: 36 ώρες στη Νέα Υόρκη των πολλαπλών εικόνων

TRAVEL: 36 ώρες στη Νέα Υόρκη των πολλαπλών εικόνων

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Υόρκη είναι η φαντασίωση κάθε φωτογράφου. Οι δρόμοι, η νυχτερινή ζωή της και οι φημισμένοι της ουρανοξύστες της αποτελούσαν ανέκαθεν αγαπημένα θέματα διάσημων φωτογράφων όπως ο Λι Φριντλάντερ, ο Γουίτζι και η Μπέρενις Αμποτ, αντίστοιχα. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες να θαυμάσει κανείς μεγάλα έργα, από μουσεία και γκαλερί τέχνης, έως εστιατόρια, μπαρ διακοσμημένα με σπάνια έργα τέχνης. Καθώς προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες, το μυστικό είναι να μην περισπάται το βλέμμα, όπως κάθε καλός φωτογράφος.

1. Καμία σχέση με το τοπικό σας φωτογραφείο (Παρασκευή 4 μ.μ.)

Το εργαστήριο φωτογραφίας δεν συνιστά πολύ ρομαντική αρχή, όμως στο Laumont εκθέτουν τα έργα τους σπουδαίοι φωτογράφοι όπως η Τίνα Μπάρνι και ο Ρόμπερτ Πολιντόρι. Ενδεχομένως, η αγαπημένη σας φωτογραφία να θέλει ρετουσάρισμα ή συντήρηση.

2. Στους τοίχους (5 μ.μ.)

Αν πρόκειται να επισκεφθείτε ένα μόνο μουσείο, τότε αυτό πρέπει να είναι το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας, υποχρεωτικό σταθμό κάθε φανατικού φίλου της φωτογραφίας. Το μουσείο φιλοξενεί κάθε εποχή σημαντικές εκθέσεις, ενώ πραγματοποιούνται και σοβαρά σεμινάρια φωτογραφίας. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη, όπου εκτίθενται τα σημαντικότερα βιβλία που αφορούν στη φωτογραφία.

3. Γιγαντοοθόνη (7 μ.μ.)

Ενα τετράγωνο δυτικά βρίσκεται η πλατεία Times Square. Χαζέψτε τις εικόνες της ημέρας που μεταδίδει κάθε ώρα το πρακτορείο Reuters στη γιγαντοοθόνη που καλύπτει το κτίριο στον αριθμό 3 της πλατείας. Αξίζει να συγκρίνετε αυτές τις εικόνες με τη ροή των διαφημιστικών εικόνων που σας κατακλύζουν ολόγυρά σας.

4. Φιλέτο με πατάτες με τον Μπρασάι (8.30 μ.μ.)

Στην πόλη των οκτώ εκατομμυρίων εστιατορίων αξίζει να κάνει κανείς κράτηση στο Caf Loup στο Γκρίνγουιτς Βίλατζ. Αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στους τοίχους που καλύπτονται από κορνιζαρισμένες φωτογραφίες των Μπέρενς Αμποτ, Μπρασάι και Ιρβιν Πεν, δίνοντας στο χώρο έναν αέρα πολυτελούς σαλονιού. Δοκιμάστε τη σαλάτα της Λυών με τα βελγικά αντίδια.

5. Νυχτερινή έξοδος (11 μ.μ.)

Για τους λάτρεις της κοσμικότητας, το Bowery Bar αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσουν ένα Μαρτίνι πριν ξεκινήσουν την μεταμεσονύκτια περιήγηση στα μπαρ της Λόουερ Ιστ Σάιντ.

6. Πλούσιο πρόγευμα (Κυριακή 10 π.μ.)

Στην Τσέλσι βρίσκονται συγκεντρωμένες οι περισσότερες γκαλερί έργων τέχνης στον κόσμο. Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας, πάρτε δυνάμεις στο εστιατόριο-πάμπ Half King. Προσοχή στις μερίδες· το ιρλανδικό πρωινό αρκεί για δύο άτομα.

7. Βόλτα στην Τσέλσι (11.30 μ.μ.)

Καθώς εύκολα μπορεί να ζαλιστεί κανείς εξαιτίας της υπερπληθώρας των επιλογών, αναζητήστε ορισμένες σίγουρες επιλογές. Επισκεφθείτε την Aperture Foundation, η οποία έχει εκδώσει και ορισμένα από τα ωραιότερα φωτογραφικά λευκώματα. Επισκεφθείτε επίσης το Danziger Projects, όπου εκτίθενται νέα, αλλά και ιστορικά έργα σε συνεργασία με άλλες γκαλερί, την Yossi Μilο, την γκαλερί που ανέδειξε τη Λορέτα Λουξ και εξακολουθεί να προβάλλει πρωτοποριακά έργα.

8. Απόγευμα στο Μπρούκλιν (4 μ.μ.)

Κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο της Γέφυρας του Μανχάταν θα βρείτε την Powerhouse Arena, έναν πολυχώρο, που περιλαμβάνει γκαλερί, καταστήματα και χώρους αναψυχής. Ο χώρος φημίζεται για τις ανατρεπτικές εκδόσεις τέχνης. Στη συνέχεια περιπλανηθείτε στο πάρκο Empire-Fulton Ferry State κατά μήκος του ποταμού. Απολαύστε τη θέα του Νότιου Μανχάταν, το οποίο πλαισιώνουν οι αψίδες του Μπρούκλιν και της γέφυρας του Μανχάταν.

9. Κατά παραγγελίαν (6 μ.μ.)

Το κτίριο Flatiron Building είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα αρχιτεκτονικά οικοδομήματα του Μανχάταν και σηματοδοτεί την είσοδο στη συνοικία της φωτογραφίας. Η περιοχή εξακολουθεί να φιλοξενεί πολλά φωτογραφικά στούντιο και εργαστήρια. Τριγυρίστε την περιοχή όπου φωτογράφοι όπως ο Εντουαρτ Στάιχεν και ο Αλφρεντ Στίγκλιτς πριν από 100 χρόνια. Υστερα, μεταβείτε στο 291 της Πέμπτης Λεωφόρου, όπου βρίσκεται η Photo-Secession gallery, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε 291.

10. Νέες γεύσεις (8 μ.μ.)

Δοκιμάστε νέες γεύσεις στη Boqueria, το εστιατόριο που σερβίρει τάπας και θυμίζει μοντέρνο μπαρ και όπου ο συνωστισμός δεν ενοχλεί τους θαμώνες. Παραγγείλετε τάπας, σαλάτα με καλαμαράκια, πατάτες μπράβα και σούπα αμυγδάλου.

11. Κατάστημα φωτογραφικών ειδών (Κυριακή 11. π.μ.)

Χρειάζεστε καινούργια κάρτα μνήμης για την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή; Το πολυκατάστημα φωτογραφικών ειδών B&H προσφέρει άπειρες λύσεις στους επαγγελματίες και στους ερασιτέχνες. Από επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές Hasselblad των 12.000 δολαρίων έως Canon των 120 δολαρίων. Στο τμήμα των μεταχειρισμένων θα βρείτε εκπληκτικές ευκαιρίες.

Δωμάτιο με αύρα κακόφημου παρελθόντος

Τo ξενοδοχείο Gramercy Park Hotel αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της αυτοκρατορίας του Ιαν Σρέιτζερ. Ολα τα δωμάτια έχουν φωτογραφίες των φωτογράφων του πρακτορείου Magnum. Οι τιμές ξεκινούν από 595 δολάρια τη βραδιά. Το ξενοδοχείο, Hotel Chelsea διατηρεί μιαν αύρα κακόφημου παρελθόντος: φωτογραφίες του Μέιπελθορπ και της Ινγκε Μόραθ. Ο Γάλλος φωτογράφος Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν έκλεινε δωμάτιο σε αυτό το ξενοδοχείο σε κάθε ταξίδι του στη Νέα Υόρκη. Οι τιμές ξεκινούν από 250 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή