Αποχρωσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παράνομοι» Βρετανοί

Ιδιαίτερα επιρρεπείς στην παρανομία είναι οι Βρετανοί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις σχετικές εξομολογήσεις περίπου 1.800 ατόμων ηλικίας από 25 έως 65 ετών. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Βρετανών, έδειξε η έρευνα, διαπράττουν τακτικά παρανομίες. Συγκεκριμένα, το 61% αναγνωρίζει ότι έχει υποπέσει σε ποικίλα «μικροεγκλήματα», που αφορούν κυρίως την εξοικονόμηση χρημάτων (φοροδιαφυγή, αποφυγή πληρωμής συνδρομών ή αδειών) αλλά και μικροκλοπές (αφαίρεση αντικειμένων από το γραφείο). Η έρευνα σημειώνει ότι «παρότι η μεσαία τάξη επιδίδεται σε τέτοιου είδους ενέργειες, εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια όταν η ίδια πέφτει θύμα της ίδιας συμπεριφοράς»…

Disney α λά κινεζικά

Μεγαλεπήβολα σχέδια για την εδραίωσή της στην κινεζική αγορά προωθεί η Disney και για τον στόχο αυτό «έντυσε» τους ήρωές της με κινεζικό παραδοσιακό χρώμα. Η πρεμιέρα της Walt Disney στην κινεζική γλώσσα θα προβληθεί στο Πεκίνο την Παρασκευή και έχει για θέμα της ένα λαϊκό κινεζικό παραμύθι με τον τίτλο «Το μυστικό της Μαγικής Νεροκολοκύθας». Η ταινία, που γυρίστηκε στο Χονγκ Κονγκ, διηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ανακαλύπτει ένα φλασκί και διαπιστώνει ότι αυτός ο καινούργιος του φίλος μπορεί να του πραγματοποιεί τις ευχές. Διότι «οι καλές ιστορίες δεν είναι απαραίτητο να έχουν Αμερικανούς δημιουργούς», απεφάνθη ο Στάνλεϊ Τσόινγκ, ηγετικό στέλεχος της Disney στο Χονγκ Κονγκ.

Ταινία η ζωή του Χέφνερ

Μια άλλη ταινία, για μεγάλους, με θέμα την πολυτάραχη ζωή του ιδρυτή του Playboy, Χιού Χέφνερ, είναι στα σκαριά, και αναμένεται να συγκλονίσει το κοινό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του περιοδικού Daily Variety. Με τίτλο «Playboy» και σκηνοθέτη τον Μπρετ Ράτνερ, η ταινία θα έχει θέμα «τον κοινωνικό ακτιβισμό του κ. Χέφνερ όπως και τις σεξουαλικές του περιπλανήσεις». «Ο Χεφ, 81 ετών σήμερα», περιγράφει η Daily Variety, «προήλθε από πουριτανικό περιβάλλον για να γίνει τελικά ο πατέρας της σεξουαλικής επανάστασης».

Ιταλική ακτή… θηλέων

Υπεράνω σεξουαλικών αναζητήσεων, πάντως, είναι οι λουόμενες που συρρέουν με ενθουσιασμό στην πρώτη ακτή… θηλέων της Ιταλίας, σχεδιασμένη για να προσφέρει δροσιά και ήλιο μόνο σε γυναίκες. Η παραλία υπ’ αριθμόν 134 στην ακτή της Αδριατικής που συνδέει το Ρίμινι με το Ριτσιόνε εγγυάται το τέλειο μπάνιο απαλλαγμένο από τα ανδρικά βλέμματα και κυρίως από τις γυναικείες αγωνίες και ανασφάλειες περί κάλλους. «Εδώ μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας κάθε ατέλεια», δήλωσε μια πελάτισσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε άλλες αμμουδιές η χαρά της θάλασσας εξαρτάται από την ποιότητα του πεντικιούρ και της αποτρίχωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή