Δέκα μέρες απομένουν για τα νέα 7 θαύματα

Δέκα μέρες απομένουν για τα νέα 7 θαύματα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο από δέκα ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας για τα νέα 7 θαύματα του κόσμου και ήδη πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιλέξει τα αγαπημένα τους μνημεία. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί σε φαντασμαγορική τελετή στο μεγαλύτερο γήπεδο της Λισσαβώνας, με την παρουσία αστέρων του θεάματος, στις 07-07-2007.

Από τα 70 μνημεία που περιλαμβάνονταν στον αρχικό κατάλογο, στις αρχές της χρονιάς επιλέχθηκαν τα 21. Εν συνεχεία, οι πυραμίδες της Γκίζας εξαιρέθηκαν από την ψηφοφορία, μετά από έντονες διαμαρτυρίες των Αιγυπτίων, αφού οι πυραμίδες είναι το μόνο από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου που επιβιώνει ώς τις μέρες μας. Ετσι, απομένουν 20 μνημεία, μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη, εκ των οποίων θα επιλεγούν τα επτά.

Η επιλογή γίνεται με e-mail, (διεθνές) τηλεφώνημα ή sms. Περισσότερες πληροφορίες για την ψηφοφορία υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.new7wonders. com. Οδηγίες όμως δίδουν και οι διάφορες χώρες, με στόχο να επιλεγούν τα δικά τους μνημεία. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα πρόσφατα επισκέφθηκε το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο και εξήγησε από τηλεοράσεως στους συμπατριώτες του πώς να ψηφίσουν, ενώ η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια μετέβη στα μνημεία της Πέτρας για να διαφημίσει τη δική τους υποψηφιότητα. Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, στο χθεσινό της φύλλο προέτρεψε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν το μνημείο του Στόουνχεντζ με το επιχείρημα ότι έπρεπε να περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα θαυμάτων, αλλά έμεινε εκτός επειδή αυτή ήταν… ελληνοκεντρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή