Λένε «ναι» στην ένταξη της Τουρκίας

Λένε «ναι» στην ένταξη της Τουρκίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η Πορτογαλία, η οποία το Σαββατοκύριακο αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε χθες ότι σκοπός των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία είναι η ένταξή της μάλλον και όχι κάποια άλλη προνομιακή σχέση. «Ολες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν έναν σκοπό: ένταξη, εφόσον βεβαίως πληρούνται όλα τα κριτήρια», δήλωσε ο υπεύθυνος επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων Λόμπο Αντούνες. «Οι συμφωνίες οι οποίες υπογράφονται από τα κράτη-μέλη πρέπει να τηρούνται», πρόσθεσε ο Πορτογάλος αξιωματούχος, αναφερόμενος στην απόφαση του 2005 για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί δηλώνει ότι δεν βλέπει να υπάρχει χώρος στην Ευρώπη για μια μεγάλη, κυρίως μουσουλμανική χώρα, γι’ αυτό και προτείνει μια προνομιακή σχέση. Επιδιώκει μάλιστα τη διεξαγωγή ώς το τέλος του χρόνου συζήτησης για τα σύνορα της Ευρώπης. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Πορτογάλος εκπρόσωπος, η Λισσαβώνα δεν βλέπει να υπάρχει τέτοια προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή