TRAVEL: 36 ώρες στο Μπαλί, για σέρφινγκ, ηλιοβασιλέματα, νυχτερινή ζωή

TRAVEL: 36 ώρες στο Μπαλί, για σέρφινγκ, ηλιοβασιλέματα, νυχτερινή ζωή

4' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναφορά στο Μπαλί φέρνει στον νου τον παράδεισο. Τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, οι γεωμετρημένες καλλιέργειες ρυζιού και οι ναοί σε περιμένουν σχεδόν σε κάθε γωνία. Για τους λιγότερο ρομαντικούς, αυτό το ομιχλώδες νησί της Ινδονησίας είναι ιδανικό για σέρφινγκ και ξακουστό για τη έντονη νυχτερινή ζωή του.

1. Στο βασίλειο των πιθήκων (Παρασκευή 3μ.μ.)

πιθήκους που φροντίζουν και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον και μασουλάνε μικρές μπανάνες για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι βρίσκεται σε τόπο εξωτικό. Για να βρείτε το Καταφύγιο του Ιερού Πιθήκου στο δάσος πρέπει να οδηγήσετε μια ώρα βορείως της παραλίας Κούτα έως την πόλη Ουμπούντ, που θεωρείται το πολιτιστικό κέντρο του Μπαλί.

2. Τέσσερα χέρια είναι προτιμότερα από δύο (4.30 μ.μ.)

Λένε ότι η χειρωνακτική εργασία είναι φθηνότερη από το ηλεκτρικό στο Μπαλί, οπότε γιατί να μην απολαύσετε ένα μασάζ με τέσσερα χέρια στο Spa Hati, ένα πέτρινο κτίριο με αχυρένια σκεπή στην άκρη της πόλης. Προσθέστε και μια 90 λεπτών απολέπιση με το παραδοσιακό μείγμα της Ιάβας από ρυζάλευρο και αρωματικά βότανα. Στη συνέχεια, το νωχελικό προσωπικό θα σας αφήσει να χαλαρώσετε όσο θέλετε σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό, απ’ όπου θα ακούτε τα μικρά βατράχια να κοάζουν στον γειτονικό ορυζώνα.

3. Χορός (7.30.)

Το Μπαλί φημίζεται για τους χορούς του: τους χορούς της φωτιάς, τους χορούς με μάσκες, τους εκστατικούς χορούς, τους χορούς των τεράτων και τις παραστάσεις μαριονέτας. Ολα αυτά έχουν τόσο πολύ εκλεπτυνθεί με το πέρασμα των αιώνων, που η παραμικρή κίνηση των ματιών, των ακροδακτύλων και των δακτύλων του ποδιού συμμετέχουν με ακρίβεια στις χορογραφίες. Σε μια τυπική νύχτα στο Ουμπούντ θα έχετε να επιλέξετε μεταξύ έξι διαφορετικών παραστάσεων.

4. Της σχάρας (9 μ.μ.)

Για εύγευστο μπαλινέζικο φαγητό σε χαλαρωτικό περιβάλλον τα πλήθη συρρέουν στο Naughty Nuri’s Warung, ένα συμπαθητικό χώρο που άνοιξε πρόσφατα ζευγάρι από το Νιου Τζέρσεϊ. Σερβίρει κλασικά πιάτα του Μπαλί, όπως κοτόπουλο sate και νasi goreng τηγανητό ινδονησιακό ρύζι και λαχανικά και κρέας. Η σπεσιαλιτέ όμως του καταστήματος είναι τα κρέατα σχάρας, όπως χοιρινές μπριζόλες από την Αυστραλία και χάμπουργκερ.

5. Βόλτα στο ποτάμι (Σάββατο 9 π.μ.)

Τα περισσότερα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Ουμπούντ είναι χτισμένα κατά μήκος της χαράδρας, που διασχίζει ο ποταμός Αγιουνγκ. Και δικαίως: η θέα είναι μοναδική. Κατεβείτε στο ποτάμι, επιβιβαστείτε σε λαστιχένιο φουσκωτό και αφεθείτε στην ορμητική ροή του ποταμού.

6. Επίσκεψη στο μουσείο (2.30 μ.μ.)

Η καλλιτεχνική αξία του Ουμπούντ είναι εν πολλοίς ιστορική. Η πόλη έγινε γνωστή στη δεκαετία του ’30, όταν Δυτικοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι όπως ο Βάλτερ Σπάις, ο Κόλιν Μακφί και ο Ρούντολφ Μπόνετ εγκαταστάθηκαν εκεί ενισχύοντας την τοπική καλλιτεχνική σκηνή και υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα, το διεθνές ενδιαφέρον για τη μικρή αυτή νήσο. Για να γνωρίσετε την ιστορία και να θαυμάσετε ορισμένα εξαιρετικά δείγματα της τέχνης του Μπαλί ξεκινήστε από το μουσείο Νέκα, το οποίο ίδρυσε το 1982 ο έμπορος τέχνης Σουτέζα Νέκα, ο γιος του οποίου λειτουργεί σήμερα την γκαλερί Komanelka. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Αναγεννησιακής Τέχνης Blanco, που ίδρυσε ο Ισπανός ζωγράφος Αντόνιο Μπλάνκο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Μπαλί το 1952.

7. Το καλύτερο θέαμα στην πόλη (5.30)

Τα καταστήματα στο Ουμπούντ κλείνουν νωρίς. Αν θέλετε να ζήσετε τη νυχτερινή ζωή του νησιού κατευθυνθείτε βορείως της Κούτα. Για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στην ακροθαλασσιά, πιάστε θέση στο παραλιακό μπαρ-εστιατόριο Breeze του ξενοδοχείου Samaya και παραγγείλετε ένα ποτήρι παγωμένο κρασί.

8. Ιταλικό φαγητό (7. μ.μ.)

Οταν ο ήλιος αρχίζει να δύει, αναζητήστε το ιταλικό La Lucciola. Το φημισμένο ακριβό ιταλικό παραθαλάσσιο εστιατόριο σερβίρει πίτες με γαρίδες και γεμιστές πατάτες, μακαρόνια orecchiette με πανσέτα και γκοργκοντζόλα. Ενδέχεται να συναντήσετε μεγάλη ουρά, αλλά μη φοβηθείτε. Καθίστε στο μπαρ και απολαύστε δωρεάν ορεκτικά.

9. Ανεβάστε την αδρεναλίνη (9.30 μ.μ.)

Ανεβάστε τη διάθεση και την αδρεναλίνη σας στο μοντέρνο ku D Ta, πόλο έλξης των σέρφερ και των καμπυλόγραμμων κοριτσιών της παραλίας. Καθίστε σε μια καρέκλα πάνω στην άμμο και απολαύστε τα κύματα και το παιχνίδι των προβολέων πάνω τους. Μετά τα μεσάνυχτα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Double Six Club, με τη γιγάντια πίστα χορού και μπάντζι τζάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα.

10. Ξύπνημα με έναν εσπρέσο (Κυριακή. 10 π.μ.)

Αν για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχετε βαρεθεί τον πλούσιο καφέ του Μπαλί πεταχτείτε στο Tutmak για ένα γαλλικό με γάλα.

11. Ο παράδεισος εντός του παραδείσου (11 μ.μ.)

Ο βοτανικός κήπος της Ουμπούντ των 60.000 τετραγωνικών μέτρων που άνοιξε πέρυσι τις πόρτες του είναι ένα μαγικό πάρκο με λευκούς κρίνους, συκιές, ένα λαβύρινθο, σπάνιες ορχιδέες και ένα τροπικό δάσος σε μικρογραφία. Γευματίστε στο Chocolate House Cafe, το οποίο στεγάζεται σε ένα jogglo, ένα παραδοσιακό χαβανέζικο καλύβι, ηλικίας 130 ετών. Οι χυμοί από τροπικά φρούτα είναι πραγματικά φρέσκοι και το κοτόπουλο Kutu kaja, που ψήνεται αργά σε φύλλα μπανάνας και σερβίρεται με κόκκινο ρύζι, είναι μοναδική τοπική σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να χάσετε.

12. Η απαράμιλλη τέχνη της φορεσιάς Σαρόγκ (2 μ.μ.)

Η Ουμπούντ φημίζεται για την τέχνη της, γι’ αυτό και είναι γεμάτη τουριστικά μαγαζιά με σουβενίρ. Αν αναζητείτε κάτι καλύτερο, κάντε μια βόλτα από την Seniwaty Gallery of Art by Women, την οποία ίδρυσε το 1991 η βρετανικής καταγωγής σύζυγος του διάσημου Ινδονήσιου καλλιτέχνη, Αμπντούλ Αζίζ. Για παραδοσιακά υφαντά σταματήστε στο Threads of Life, το οποίο δίνει παραγγελίες σε τοπικούς μαστόρους.

Επιλογές για όλα τα βαλάντια

Αν αναζητείτε λογικές τιμές, κατευθυνθείτε νότια του δάσους των πιθήκων. Το Alam Shanti και τα δίδυμα ξενοδοχεία Alam Indah Alam Jiwa κατά μήκος του ήσυχου ποταμού Nyun Kuning αποτελούν ιδανική λύση. Οι τιμές κυμαίνονται από 50 έως 175 δολάρια τη βραδιά. Αν ψάχνετε την πολυτέλεια, δοκιμάστε το Four Seasons Resort Bali στο Σαγιάν. Τα δωμάτια ξεκινούν από 460 δολάρια τη βραδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή