Μπερεζόφσκι προς Κίεβο: «Δώστε πίσω τα λεφτά μου»

Μπερεζόφσκι προς Κίεβο: «Δώστε πίσω τα λεφτά μου»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κυνική διαπίστωση-ομολογία ότι πόνταρε τα «λεφτά του σε λάθος άλογο» και τώρα τα ζητά πίσω, προχώρησε από το Λονδίνο, ο καταζητούμενος από τις ρωσικές αρχές Μπορίς Μπερεζόφσκι.

Αγωγή κατά δύο βουλευτών

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την «Πορτοκαλί Επανάσταση» στην Ουκρανία, ο Ρωσοεβραίος ολιγάρχης βλέποντας την παταγώδη αποτυχία αυτής και των ηγετών της, προχώρησε στην κατάθεση αγωγής εναντίον Ουκρανών πολιτικών ζητώντας τους πίσω τα 23 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία χρηματοδότησε την «επανάσταση»! Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο επιχειρηματίας συμπλήρωσε αγωγή στα αγγλικά δικαστήρια, εναντίον των Αλεξάντρ Τρετιακόφ και του Νταβίντ Ζβάνιγια, βουλευτών του «Νάσα Ουκραΐνα» του κόμματος δηλαδή που υποστηρίζει τον νυν πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιούσενκο. Συγκεκριμένα, ο Μπερεζόφσκι κατηγορεί τους δύο πολιτικούς, οι οποίοι θα παρουσιαστούν αύριο στο δικαστήριο για να παραλάβουν τις κλητεύσεις τους, για κατάχρηση και κακοδιαχείριση των χρημάτων του, τα οποία όπως υποστηρίζει προορίζονταν για την ανάπτυξη της Δημοκρατίας στη χώρα. Ο Τρετιακόφ έχει διατελέσει προεδρικός βοηθός, ενώ ο Ζβάνιγια υπουργός Εκτάκτων Αναγκών το 2005.

Σε συγγενείς του Γιούσενκο

Ο Μπερεζόφσκι υποστήριξε επίσης πως έχει καταθέσει χρήματα σε συγγενικά πρόσωπα του προέδρου Γιούσενκο, κατά των οποίων θα καταθέσει επίσης αγωγές. Η ξεκάθαρη αυτή παραδοχή του Μπερεζόφσκι έρχεται να επιβεβαιώσει, πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι κανείς μπορούσε να φανταστεί πως πολλοί από τους χιλιάδες Ουκρανούς που ξημεροβραδιάζονταν μέρες στο κρύο, δεν το έκαναν αυθόρμητα, αλλά κάτω από δωροδοκία.

Παράλληλα, με τη στάση του αυτή, ο Μπερεζόφσκι, ενισχύει την άποψη που για αυτόν έχει το Κρεμλίνο σύμφωνα με την όποια, μέσω των χρημάτων που υπεξαίρεσε από τη Ρωσία, προωθεί ανοιχτά πραξικοπήματα, κάτι που άλλωστε το είχε πει και ο ίδιος «στον αέρα», μέσω της συχνότητας του ρ/σ της «Ηχώ της Μόσχας», προσφέροντας αδρά αμοιβή σε όποιον ανατρέψει τον Ρώσο πρόεδρο. Το μοναδικό ερωτηματικό που πλέον απομένει να απαντηθεί είναι αν ο Μπερεζόφσκι λειτουργεί αυτοβούλως ή κάτω από τις εντολές κάποιων άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή