Ξανασκέφτεται ο Κρεγκ τώρα την παραίτησή του

Ξανασκέφτεται ο Κρεγκ τώρα την παραίτησή του

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΝΤΑΧΟ. Ο γερουσιαστής της Πολιτείας του Αϊντάχο Λάρι Κρεγκ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του καλοκαιριού στις τουαλέτες του αεροδρομίου της Μινεσότα, ύστερα από… ανήθικη πρόταση προς αστυνομικό με πολιτικά, επανεξετάζει το ενδεχόμενο της παραίτησής του και ενδέχεται να παλέψει για την έδρα του στην αμερικανική Γερουσία.

Το επεισόδιο με τον αστυνομικό συνέβη στις ανδρικές τουαλέτες του διεθνούς αεροδρομίου Στ. Πολ της Μινεσότα. Ο αστυνομικός με τα πολιτικά εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, ύστερα από καταγγελίες ατόμων ότι κάποιοι προκαλούν με τις ενέργειές τους. Εκτοτε, ο Λάρι Κρεγκ έχει απομονωθεί από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι πλήττονται πλέον πολλαπλά, καθώς παλεύουν με έναν μη δημοφιλή προέδρο Μπους, με τον πόλεμο στο Ιράκ και αιφνιδίως βρίσκονται αντιμέτωποι με μπαράζ σεξουαλικών σκανδάλων, γιατί οι ορέξεις του Κρεγκ δεν είναι οι μόνες. Προς το παρόν, η Γερουσία σχεδιάζει να ερευνήσει την υπόθεση Κρεγκ, στο πλαίσιο μιας επιτροπής ηθικής.

Ο γερουσιαστής εκπροσωπεί την πολιτεία του Αϊντάχο τα τελευταία 27 χρόνια και μόλις την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Ομως, προχθές, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Κρεγκ ενδέχεται να αγωνιστεί για την έδρα του στη Γερουσία, αν μπορέσει να «καθαρίσει» το όνομά του τόσο στην επιτροπή της Γερουσίας όσο και στο δικαστήριο της Μινεσότα. Το επιτελείο του Κρεγκ θεωρεί ως καταλυτική ημερομηνία για τη λήψη της οριστικής απόφασης την 30ή Σεπτεμβρίου

Εν τω μεταξύ, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον προετοιμάζεται πυρετωδώς και σ’ αυτή τη φάση δημιουργεί την ισχυρή ομάδα των συμβούλων της. Γκουρού της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, όπως ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, η Μαντλίν Ολμπράιτ και ο Στιούαρτ Αϊζενστάτ, σύμβουλος του Τζίμι Κάρτερ, δημιουργούν γύρω από τη Χίλαρι δίχτυ πολιτικής ασφάλειας εξαιτίας της σπουδαίας πείρας τους και των διπλωματικών επιτυχιών τους, αλλά και των λαθών τους, όπως το Βιετνάμ.

Παράλληλα η εμπειρία τους από την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης και την ειρηνευτική διαδικασία στα Βαλκάνια μέσω ενός «ανθρωπιστικού» πολέμου αναμένεται να αποβεί χρήσιμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή