Και ο Τόμσον για το χρίσμα Ρεπουμπλικανών

Και ο Τόμσον για το χρίσμα Ρεπουμπλικανών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Φρεντ Τόμσον, πρώην γερουσιαστής και ηθοποιός του Χόλιγουντ, προσετέθη στον κατάλογο των Ρεπουμπλικανών οι οποίοι προτίθενται να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2008, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 65χρονος Τόμσον εισέρχεται στην αρένα των επίδοξων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, με την ελπίδα να αξιοποιήσει την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη που του πρόσφερε, μεταξύ άλλων, η τηλεοπτική σειρά «Νόμος και Τάξη», στην οποία υποδυόταν έναν εισαγγελέα. Παρότι μάλιστα θεωρείται ότι ανακοίνωσε αργά την υποψηφιότητά του, έρχεται δεύτερος στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τον Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, ο Τόμσον ασκεί οξεία κριτική στη Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών. Η πρωτοβουλία του αυτή αποσκοπεί στο να κερδίσει τη μερίδα των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που απεχθάνονται την κ. Κλίντον.

Αλλοι διεκδικητές

Στους διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών συγκαταλέγεται και ο Μιτ Ρόμνι, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ο οποίος έχει ισχυρά ερείσματα στους ευαγγελιστές, που συγκροτούν μεγάλο τμήμα της βάσης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ισχυρούς δεσμούς με τους θρησκευόμενους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους έχει και ο Μάικ Χάκαμπι, πρώην κυβερνήτης του Αρκανσο και έτερος επίδοξος προεδρικός υποψήφιος. Ευσεβής καθολικός δηλώνει και ο συντηρητικός γερουσιαστής του Κάνσας, Σαμ Μπράουνμπακ, φανατικός πολέμιος των αμβλώσεων και των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, που επίσης διεκδικεί το χρίσμα. Ακόμη ο γερουσιαστής της Αριζόνας, Τζον Μακέιν, βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ και υποστηρικτής του πολέμου στο Ιράκ, διεκδικεί επίσης την ψήφο των Ρεπουμπλικανών, όμως η μέχρι τώρα εκστρατεία του έχει σκιαστεί από οικονομικά προβλήματα.

Τέλος, στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών συμμετέχουν ο Ντάνκαν Χάντερ, βουλευτής της Καλιφόρνιας, γνωστός για τις σκληρές απόψεις του κατά των μεταναστών, τις οποίες προσυπογράφει και ο έτερος διεκδικητής του χρίσματος, Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Κολοράντο, Τομ Τανκρέντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή