Καινούργιο βιβλίο γράφει ο Αλ Γκορ

Καινούργιο βιβλίο γράφει ο Αλ Γκορ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για όσους τρόμαξαν από την περιγραφή της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο «Μία Ενοχλητική Αλήθεια», του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, ο συγγραφέας έχει την απάντηση: μία συνέχεια.

Μονοπάτι προς την επιβίωση

Ο Γκορ συγγράφει αυτές τις ημέρες το νέο περιβαλλοντικό του βιβλίο, με τίτλο «Το Μονοπάτι προς την Επιβίωση», που θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου του 2008, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον εκδότη του βιβλίου, ο Γκορ θα συνεχίσει από εκεί που τελειώνει η «Ενοχλητική Αλήθεια», προσφέροντας συγκεκριμένο σχέδιο για τις αλλαγές που οφείλει να εφαρμόσει η παγκόσμια κοινότητα.

«Ο Αλ Γκορ εξηγεί πώς η άμεση υιοθέτηση τολμηρών λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τα οικονομικά σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης και θα εμπνεύσει τη νέα γενιά να αντιμετωπίσει το πιο επικίνδυνο σύγχρονο πρόβλημα, με αποφασιστικότητα και πνεύμα δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος δεν μένει, όμως, αποκομμένος από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο Αλ Γκορ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν θα υποστηρίξει κάποιον από τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρία, αν και μάλλον θα το κάνει…

«Είμαι φίλος με τη Χίλαρι Κλίντον και με άλλους διεκδικητές του χρίσματος, ενώ αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος. Ο Γκορ αποκάλυψε, ωστόσο, ότι πολλοί από τους υποψηφίους έχουν επικοινωνήσει μαζί του, αναζητώντας συμβουλές για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο Αλ Γκορ απέφυγε επίσης να αποκλείσει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2008, λέγοντας όμως ότι: «κάτι τέτοιο δεν μου φαίνεται σωστό για την ώρα. Πρέπει, όμως, να σας πω ότι το μικρόβιο της πολιτικής δεν πρόκειται να με εγκαταλείψει ποτέ».

Ο Αλ Γκορ, που αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1969, προτού στρατευθεί και υπηρετήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ, βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού «02138» -ο ταχυδρομικός κώδικας του Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης- του Χάρβαρντ, που καταγράφει τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των αποφοίτων του πανεπιστημίου.

Οργή για Μπους, Τσένι

Οταν, όμως, ρωτήθηκε για τους συναποφοίτους του από το Χάρβαρντ, πρόεδρο Μπους και αντιπρόεδρο Τσένι, ο κ. Γκορ δεν είχε τίποτα καλό να πει: «Χάνω την αντικειμενικότητά μου όταν μιλάω για τους Μπους και Τσένι. Η οργή μου είναι τέτοια, που πρέπει να τη «σβήνω» κατά καιρούς, όπως κάνουμε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας, ώστε να χωρέσει η αγανάκτησή μου σε κάθε νέο κρούσμα αθλιότητας της κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή