Νέο επαναστατικό iPhone

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μείωση της τιμής του iPhone ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος παρουσίασε επίσης νέα συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, εμπνευσμένη από το iPhone. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο δαιμόνιος ιδρυτής της Apple ανέφερε ότι η τακτική αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της εταιρείας να φθάσει σε πωλήσεις ενός εκατομμυρίου iPhone στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

Ενα άλλο καινοτόμο προϊόν της εταιρίας, ο υπολογιστής Macintosh, σημείωσε πολύ καλές αρχικές πωλήσεις, που υποχώρησαν σταδιακά μετά το 1984. Η εταιρεία είχε ανακτήσει το μερίδιο αγοράς της, μόνο μετά την κυκλοφορία του Macintosh II το 1986. Το μερίδιο αγοράς της Apple στους υπολογιστές παραμένει περιορισμένο, εξαιτίας της υψηλής τιμής των προϊόντων της. Η ξαφνική -και σημαντική- μείωση της τιμής του iPhone δείχνει ότι ακόμη και η Apple, παρά την ελιτίστικη προσέγγιση στο ζήτημα της τιμολόγησης των προϊόντων της, δεν διαθέτει ανοσία στις ασφυκτικές πιέσεις της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Το νέο «iPod touch», που παρουσίασε ο κ. Τζομπς, είναι λίγο πιο λεπτό από το iPhone, διαθέτει οθόνη αφής και ενσωματωμένο ασύρματο μόντεμ, για σύνδεση μεγάλης ταχύτητας στο Ιντερνετ. Διαθέτει επίσης λογισμικό περιήγησης στο Διαδίκτυο, κάτι που το κάνει να μοιάζει περισσότερο με ηλεκτρονικό υπολογιστή, από κάθε άλλη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής.

Αλλη καινοτομία του λογισμικού του iPod αποτελεί η δυνατότητα της συσκευής να ειδοποιεί το χρήστη που εισέρχεται σε κατάστημα της αλυσίδας Starbucks για το ποια μουσικά κομμάτια ακούγονται εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, αλλά και να επιτρέπει στον κάτοχο του iPod να «κατεβάσει» τα μουσικά κομμάτια της προτίμησής του απευθείας στη συσκευή, χωρίς να παρεμβληθεί υπολογιστής. Το νέο iPod nano που παρουσίασε ο κ. Τζομπς, είναι μεν πιο παχύ από τον προκάτοχό του, διαθέτει όμως, μεγαλύτερη οθόνη, που επιτρέπει την παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή