Αποχρωσεις

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδέσποτα υπό διωγμόν

Τα αδέσποτα σκυλιά στη Μαλαισία κινδυνεύουν με… εξαφάνιση, μετά τη φαεινή ιδέα τοπικού δήμου να προσφέρει χρήματα και άλλου είδους δώρα στους κατοίκους οι οποίοι θα πιάσουν και θα παραδώσουν ζωντανά αδέσποτα στους αρμόδιους. Ειδικότερα, οι Αρχές της πόλης Σελαγιάνγκ, στο κεντρικό κρατίδιο Σελανγκόρ, προσφέρουν κάτι παραπάνω από τέσσερα ευρώ για κάθε τετράποδο και, επιπλέον, υπόσχονται τη δημιουργία παιδικών πάρκων, αθλοπαιδιών και άλλων χώρων αναψυχής, σε όποια κοινότητα επιτύχει να πιάσει τα περισσότερα αδέσποτα, σε διάστημα έξι μηνών. Ενδεχομένως η μόνη προστασία για τα ατυχή τετράποδα είναι η απαίτηση των Αρχών να παραδίδονται ζωντανά, πράγμα που αποτρέπει τρόπον τινά τον κίνδυνο εκτεταμένης κτηνωδίας, από ορισμένους τουλάχιστον. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, οι φιλοζωικές οργανώσεις βρήκαν «κακόγουστο και δυσάρεστο» το μέτρο και αντέτειναν άλλου είδους μεθόδους, όπως στείρωση ή τιμωρία όσων εγκαταλείπουν τα ζώα τους στον δρόμο, για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος.

Πληρωμένη… απιστία

Με αδρά πρόστιμα και υποχρεωτική κοινωνική εργασία κινδυνεύουν οι μοιχοί στην Κολομβία, εφόσον γίνει αποδεκτή σχετική πρόταση νόμου από τοπικό γερουσιαστή. Η πρόταση προβλέπει επιβολή προστίμου, ίσου με το 20πλάσιο του κατώτατου μηνιαίου μισθού στη χώρα, ήτοι κάπου τέσσερις χιλιάδες δολάρια, καθώς και άσκηση κοινωνικής εργασίας για όποιον τολμήσει να απατήσει τον/τη σύντροφό του. Από τις ποινές θα απαλλάσσονται όσοι τυχεροί συγχωρούνται από τους απατημένους. Εκεί, πια, ο νόμος και η τάξη δεν έχουν καμία ανάμειξη, δεδομένου ότι όπως επέλεξε ο απατηθείς, έτσι θα πρέπει να πορευτεί. Ποιος ξέρει, το οικονομικό μπορεί να είναι επαρκής αποτρεπτικός παράγοντας για τους επίδοξους παραβάτες της γαμήλιας σύμβασης, τουλάχιστον για όσους δεν διαθέτουν τη δέουσα οικονομική ευχέρεια. Οι άλλοι… κινδυνεύουν ίσως περισσότερο από την υποχρεωτική εργασία, εκτός και αν την «απολαύσουν» όσο και η Ναόμι Κάμπελ.

Κέρδισε η Λόπεζ

Πάντως, ο πρώην σύζυγος της Τζένιφερ Λόπεζ καλείται να καταβάλει το ποσό των 545.000 δολαρίων, παρ’ ότι αυτή ήταν εκείνη που τον απατούσε. Κι αυτό μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνιας ότι ο Οτζάνι Νόα οφείλει να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του, με το παραπάνω ποσό, επειδή αποκάλυψε πληροφορίες από την προσωπική τους ζωή, προς ίδιον όφελος. Ο… δυστυχής θέλησε να «βγάλει» κάτι από τον ολιγόμηνο γάμο του με τη Λατίνα καλλονή -11 μήνες κράτησε όλο κι όλο η συμβίωσή τους- κι αποφάσισε να εκδώσει βιβλίο με τα απόκρυφα της κρεβατοκάμαράς τους. Εκείνη, ωστόσο, δεν είχε καμία διάθεση να συμμεριστεί τις… ανάγκες του και κινήθηκε δικαστικώς εναντίον του, κέρδισε τη δίκη κι εξασφάλισε την αποζημίωση για τη δυσφήμησή της. Τα σχέδια του Νόα για την έκδοση βιβλίου αποκαλύφθηκαν τον Ιανουάριο του 2006 κι έκτοτε το ζευγάρι βρισκόταν στα δικαστήρια. Στο μεταξύ, οι πάντες πληροφορήθηκαν τις αταξίες της ωραίας Τζένιφερ, η οποία, σύμφωνα με τον Νόα, διατηρούσε διάφορες άλλες σχέσεις εν όσω ήταν παντρεμένοι. Ε, τι άλλο να μάθει πια, το φιλοθεάμον κοινό; Τις λεπτομέρειες μπορεί να τις φανταστεί από μόνο του.

Ανοιχτή γραμμή

Οταν, προ μηνών, το ρωμαιοκαθολικό νοσοκομείο στην πόλη Κουμαμότο της Ιαπωνίας αποφάσισε να εγκαταστήσει την πρώτη βρεφοδόχο για ανεπιθύμητα βρέφη κάποιοι δυσανασχέτησαν. Με πρώτο τον συντηρητικό πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, ο οποίος θεωρεί ότι έτσι ενισχύεται η ανευθυνότητα ορισμένων. Ωστόσο, δεν συμμερίζονται όλοι την άποψή του, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, ή δυσκολίας στην ανατροφή ενός παιδιού, έχουν μετατρέψει την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του νοσοκομείου σε γραμμή άμεσης ψυχολογικής βοήθειας και υποστήριξης. Οι πληροφορίες λένε ότι εκατοντάδες είναι αυτοί που επικοινωνούν καθημερινά με τους ειδικούς, ζητώντας βοήθεια. Γιατί άλλο είναι να μιλάς θεωρητικώς για ένα ζήτημα κι εντελώς άλλο να βρίσκεσαι αντιμέτωπος μαζί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή