ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΞΑΝΑ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

«Υποπτη» για την εξαφάνιση της Μαντλίν η μητέρα της

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ. Η μητέρα της Μαντλίν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε από το δωμάτιο που κοιμόταν σε θέρετρο της Πορτογαλίας, αναμένεται να κατονομαστεί επισήμως ως «ύποπτος» για την εξαφάνιση της κόρης της, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας. Χθες το μεσημέρι, η κ. ΜακΚαν εμφανίστηκε για συμπληρωματική κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα του Πορτιμάο, της επαρχίας Αλγάρβε, ενώ την Πέμπτη κατέθετε ως μάρτυρας επί έντεκα ώρες. Γνώστες της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη της υπόθεσης οφείλεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανάλυσης δειγμάτων αίματος που συνελέγησαν από το δωμάτιο της μικρής. Αμέσως μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού, οι γονείς του εξαπέλυσαν πρωτοφανή εκστρατεία για την ανεύρεσή της. Συναντήθηκαν, μάλιστα, με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Βενέδικτο, στη Ρώμη, που «ευλόγησε» τη φωτογραφία της μικρής. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό νόμο, οι χαρακτηρισθέντες από τις αρχές ως «ύποπτοι» χαίρουν ιδιαίτερης νομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα να μην απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα. Ο πατέρας της μικρής αναμενόταν να ανακριθεί από την αστυνομία του Αλγάρβε χθες.

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για Κόσοβο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Την ανησυχία τους εκφράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, για τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει η Σερβία, αναφορικά με την αντίδραση του Βελιγραδίου, στο ενδεχόμενο κήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Βελιγράδι να αποσαφηνίσει τη στάση του, μετά τις δηλώσεις του Σέρβου υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για το Κοσσυφοπέδιο, Ντούσαν Προρόκοβιτς, στην αμερικανική εφημερίδα Τhe New York Times, ότι η Σερβία θα είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατό, αν η αλβανική κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου κηρύξει ανεξάρτητη την επαρχία. Την ίδια στιγμή, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Τζέρεμιτς δήλωνε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times ακριβώς το αντίθετο.

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟΝ ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ

Προτάσεις Ολμερτ για Ιερουσαλήμ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Την παραχώρηση των αραβικών συνοικιών της ανατολικής Ιερουσαλήμ στην Παλαιστινιακή Αρχή, την καταβολή αποζημιώσεων στους πρόσφυγες και την ανταλλαγή των μεγάλων εβραϊκών εποικισμών της Δυτικής Οχθης με εδάφη στην περιοχή του Νεγκέβ φέρεται να έχει προτείνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμερτ, στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους διπλωματικούς συντάκτες δύο εκ των πλέον έγκριτων ισραηλινών εφημερίδων, Χαάρετς και Γεντιότ Αχρονόθ, η πρόταση προβλέπει ότι τα ιερά σημεία στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ θα διοικούνται αποκλειστικά από τις εβραϊκές, χριστιανικές και μουσουλμανικές αρχές. Τις προτάσεις φέρεται να έχει ήδη μεταφέρει στην παλαιστινιακή πλευρά ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Ραΐμ Χαμόν με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμερτ.

ΕΠΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Εχουν σκοτωθεί 3.749 Αμερικανοί

ΒΑΓΔΑΤΗ. Επτά Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις στο Ιράκ ανεβάζοντας σε 3.749, τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου, το 2003. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, οι επτά πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στις επαρχίες Ανμπαρ και Νινευή. Παράλληλα, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο της αποχώρησης μιας ταξιαρχίας 4.000 στρατιωτών από το Ιράκ στις αρχές του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Τhe New York Τimes.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 ΝΕΚΡΟΙ, 60 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Βομβιστική επίθεση στην Αλγερία

ΑΛΓΕΡΙ. Δεκατέσσερις τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στη πόλη Μπάτνα, λίγες ώρες πριν από την άφιξη, εκεί, του προέδρου της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης ήταν άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να υποδεχθούν τον Μπουτεφλίκα. Ο Αλγερινός πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση, για την οποία, όπως είπε, ευθύνονται φανατικοί ισλαμιστές, τους οποίους χαρακτήρισε εγκληματίες που υπονομεύουν την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης που ο ίδιος ακολουθεί. Την επίθεση καταδίκασε και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΟΥΟΤΕΡΓΚΕΪΤ»

Ανάρπαστα έπιπλα, σερβίτσια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Χιλιάδες άτομα συνέρρευσαν προχθές στο ιστορικό ξενοδοχείο Ουότεργκεϊτ στην Ουάσιγκτον, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ, για να εξασφαλίσουν ένα από τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα, που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό ενόψει της ανακαίνισής του. Η ουρά έξω από το κτίριο, όπου στεγαζόταν κάποτε η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και στο οποίο έγινε η περίφημη διάρρηξη τον Ιούνιο του 1972, ήταν πολλές δεκάδες μέτρα και τα έπιπλα, αλλά και σερβίτσια του ξενοδοχείου εξαφανίστηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου με τιμές από 12.000 ώς ένα δολάριο. Το Ουότεργκεϊτ πρόκειται τώρα να ανακαινισθεί εξ ολοκλήρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή