Νέο βίντεο έστειλε ο Λάντεν

Νέο βίντεο έστειλε ο Λάντεν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παράδειγμα των «μαρτύρων» ζήτησε ο Οσάμα μπιν Λάντεν να ακολουθήσουν οι πιστοί μουσουλμάνοι, σε νέο μήνυμά του, ανήμερα της έκτης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Το διάρκειας 47΄ βίντεο, αρχίζει με τη φωνή του Μπιν Λάντεν, ενώ προβάλλεται η φωτογραφία του, στην οποία ο τρομοκράτης απεικονίζεται, όπως και στο βίντεο του περασμένου Σαββάτου, με βαμμένη γενειάδα και φορώντας τα ίδια ρούχα.

Ο Μπιν Λάντεν ακούγεται να επαινεί τον Ουαλίντ Αλ Σέχρι, έναν από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου, του οποίου το παράδειγμα καλούνται να ακολουθήσουν οι πιστοί του Αλλάχ, αλλά και τον Αλ Ζαρκάουι, ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Μετά το μήνυμα του Μπιν Λάντεν, εμφανίζεται στο βίντεο ο Αλ Σέχρι που εκτοξεύει απειλές κατά της Δύσης με φόντο τους φλεγόμενους Δίδυμους Πύργους. Ειδικοί αναλυτές βεβαιώνουν ότι η φωνή που ακούγεται είναι πράγματι του Μπιν Λάντεν, όμως δεν γνωρίζουν αν το βίντεο γυρίστηκε πρόσφατα. Στο παρελθόν, η Αλ Κάιντα έχει χρησιμοποιήσει υλικό που έχει γυριστεί πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που γίνεται γνωστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή