Παλαιστινιακές ρουκέτες σε κέντρο νεοσυλλέκτων

Παλαιστινιακές ρουκέτες σε κέντρο νεοσυλλέκτων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Επικίνδυνα ηλεκτρίζεται η ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή μετά την αιματηρή επίθεση με αυτοσχέδιες ρουκέτες που εξαπέλυσαν ένοπλοι Παλαιστίνιοι σε βάρος κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων του ισραηλινού στρατού βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Περισσότεροι από πενήντα νεοσύλλεκτοι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης όταν μία από τις δεκάδες ρουκέτες που εκτόξευσαν από τη Λωρίδα της Γάζας στελέχη των οργανώσεων Ισλαμική Τζιχάντ και Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης εξερράγη στο στρατόπεδο Ζικίμ. Την ίδια στιγμή και ενώ αναμένονται τα συμπεράσματα της επιτροπής Βίνογκραντ σχετικά με την ευθύνη της αποτυχημένης εισβολής στον Λίβανο, οι γονείς των τραυματισμένων στρατιωτών επέκριναν την αδυναμία της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της απειλής των παλαιστινιακών ρουκετών.

Σε επιφυλακή ο στρατός

Την επίθεση χαιρέτισε η κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έκανε λόγο για «επιτυχημένη»  επιχείρηση εναντίον στρατιωτικού στόχου.

Το χθεσινό συμβάν, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Σντερότ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ, καθώς κοινή γνώμη και αντιπολίτευση απαιτούν την πραγματοποίηση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. Χθες, πάντως, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμερτ απέκλειαν κάθε πιθανότητα επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ώρες, υποστηρίζοντας ότι ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο έντασης στα σύνορα με τον Λίβανο και τη Συρία. Από την πλευρά του, ωστόσο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Αβι Ντίχτερ υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι «αν», αλλά «πότε»  θα δοθεί η απάντηση στους Παλαιστίνιους ενόπλους.

Ο εγχώριος Τύπος, ωστόσο, υπενθυμίζει ότι το κύρος του στρατεύματος πλήττεται για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μηνών – είχαν προηγηθεί η απαγωγή του δεκανέα Σαλίτ και η αποτυχημένη εισβολή στον Λίβανο- και καλούν τον κ. Ολμερτ να λάβει μέτρα για την πάταξη των ενόπλων της Γάζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή