Εφυγε η ιδρύτρια των Body Shop, Ανίτα Ρόντικ

Εφυγε η ιδρύτρια των Body Shop, Ανίτα Ρόντικ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η ιδρύτρια της αλυσίδας καταστημάτων Body Shop, Ανίτα Ρόντικ, πέθανε αιφνιδίως τη Δευτέρα σε ηλικία 64 ετών. Η Ρόντικ ήταν γνωστή για την περιβαλλοντική της ευαισθησία και για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο, χάρη στα οποία τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ με τον τίτλο της λαίδης. Η Ρόντικ έπαθε έντονο πονοκέφαλο την Κυριακή και λίγο αργότερα κατέρρευσε. Οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλική αιμορραγία.

Μπράουν: «Πραγματική πρωτοπόρος»

Τη Ρόντικ τίμησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, αποκαλώντας την «πραγματική πρωτοπόρο». «Προωθούσε τα περιβαλλοντικά ζητήματα πολλά χρόνια πριν αυτό γίνει της μόδας και έπεισε εκατομμύρια ανθρώπους για τη σημασία των οικολογικών προϊόντων σε μαζική αγορά», είπε ο Μπράουν.

Η Ρόντικ άνοιξε ένα μικρό κατάστημα καλλυντικών το 1976 στο Μπράιτον της Αγγλίας, για να ζήσει τις δύο κόρες της, ενόσω ο άνδρας της ταξίδευε στη Λατινική Αμερική. Το κατάστημα βάφτηκε πράσινο σκούρο γιατί ήταν το μόνο χρώμα που κάλυπτε τη μούχλα στους τοίχους, ενώ η παράκληση να επιστρέφουν οι πελάτες τα μπουκαλάκια ξεκίνησε για λόγους οικονομίας στη συσκευασία. Η Ρόντικ άρχισε εκστρατεία εναντίον των δοκιμών σε ζώα, βοήθησε την έκδοση του περιοδικού των αστέγων «Big Issue» και έδινε 3 εκατομμύρια στερλίνες το χρόνο σε δωρεές. Είχε πρόσφατα δηλώσει ότι επιθυμεί να αφιερώσει το σύνολο της περιουσίας της σε δωρεές. Πέρυσι, η Ανίτα και ο σύζυγός της Γκόρντον πούλησαν την αλυσίδα Body Shop στη γαλλική πολυεθνική L’ Oreal. Φέτος τον Φεβρουάριο η Ρόντικ ανακοίνωσε ότι από το 1971, όταν της έγινε μετάγγιση με μολυσμένο αίμα, πάσχει από ηπατίτιδα C.

«Λόγω αυτού έχω ακόμη μεγαλύτερη συναίσθηση του πόσο σύντομη είναι η ζωή μου» είχε πει. «Αυτό, από πολλές απόψεις κάνει τη ζωή πιο έντονη και άμεση, με γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κάνω πράγματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή