Ακολουθώντας πιστά τον Πούτιν

Ακολουθώντας πιστά τον Πούτιν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Θα προωθήσει όλες τις πολιτικές που θεσπίστηκαν από τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε χθες ο υποψήφιος διάδοχός του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, κ. Βίκτωρ Ζούμπκοφ.

Απευθυνόμενος χθες στους βουλευτές της Δούμας, πριν από την ψηφοφορία με την οποία εγκρίθηκε η υποψηφιότητά του, ο κ. Ζούμπκοφ τόνισε ότι στοχεύει στο να «υποβοηθήσει την αμυντική βιομηχανία της χώρας».

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας Πούτιν, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας αυξανόταν κατά 30% ετησίως. Ηδη οι ένοπλες δυνάμεις άρχισαν τις δοκιμές νέων οπλικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων οι πολύ εξελιγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς και η νέα θερμοβαρική βόμβα.

Ο κ. Ζούμπκοφ, κατά την έναρξη της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ή να παρεκκλίνει από τις ήδη καθιερωμένες πολιτικές που ακολούθησε ο πρόεδρος Πούτιν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η προσπάθεια περαιτέρω περιορισμού του πληθωρισμού, η σταθεροποίηση του ρουβλιού και η αποφυγή των μεγάλων διακυμάνσεών του, ενώ ταυτόχρονα θα στοχεύσει και σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας. Ειδική μνεία έκανε στον φυσικό πλούτο της χώρας, όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η εκμετάλλευση του οποίου θα πρέπει να φέρει περισσότερα κέρδη.

«Πιστεύω όμως ότι βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι οι στρατηγικοί μας στόχοι, καθώς και η εξακολούθηση των διαφόρων προγραμμάτων, όπως αυτά περιελήφθησαν και αναλύθηκαν στα κατά καιρούς διαγγέλματα προς το έθνος του προέδρου Πούτιν. Επίσης, νομίζω ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη φορολόγηση των πολιτών» είπε ο κ. Ζούμπκοφ και δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει μία ειδική ομάδα για την πάταξη της διαφθοράς. «Αν κάτι είναι δυνατόν να καταστρέψει τη Ρωσία, αυτό είναι η έλλειψη επαγγελματισμού και η διαφθορά. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η διαφθορά είναι μία πραγματικότητα και πρέπει να λάβουμε μέτρα για την πάταξή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή