Αποχρωσεις

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικά όντα

Ενώ πολιτικά κόμματα και πολιτικοί «ξιφομαχούν» για την καρδιά και το μυαλό των αναποφάσιστων, ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για ορισμένους ν’ αλλάξουν «μυαλά» και να επιλέξουν αυτόν αντί εκείνου. Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στη βρετανική επιθεώρηση Nature Neuroscience αποκάλυψε ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα των φιλελεύθερων και εκείνα των συντηρητικών αντιδρούν διαφορετικά σ’ ένα και το αυτό ερέθισμα, κάτι που μπορεί να δικαιολογεί ώς ένα βαθμό τις πολιτικές διαφοροποιήσεις τους. Κι ενώ αρκετές παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σημαντική σχέση ανάμεσα στις πολιτικές πεποιθήσεις και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου, αυτή η σχέση είναι επιπλέον κληρονομική, σύμφωνα με τη νέα έρευνα. Οι συντηρητικοί έχουν την τάση να λατρεύουν την τάξη και την ασφάλεια στη ζωή τους κι είναι πιο συγκροτημένοι στη λήψη των αποφάσεων. Οι φιλελεύθεροι, από την άλλη, επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανοχή σε περίπλοκες και αμφίβολες καταστάσεις και προσαρμόζονται ευκολότερα, σε απροσδόκητες συνθήκες. Οπότε ας μη ματαιοπονούν οι μεν να φέρουν τους δε στο δικό τους δρόμο και τούμπαλιν. Το ζήτημα είναι καθαρά… εγκεφαλικό.

«Τεστ» καλού μπαμπά

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να είσαι μπαμπάς, πόσω μάλλον καλός μπαμπάς. Αυτό ενδεχομένως το ξέρουν, από πρώτο χέρι, όσοι έχουν την τιμή να έχουν αποκτήσει τον τίτλο του πατέρα. Κι είναι γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν. Προσπαθούν για το καλό το δικό τους, για το καλύτερο των παιδιών τους. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν πάντα, τουλάχιστον στο βαθμό που θα ήθελαν οι ίδιοι, ή πολύ περισσότερο, οι γυναίκες τους και μητέρες των παιδιών τους. Στην Ιαπωνία, μια χώρα, όπου οι άνδρες δουλεύουν, κατά κανόνα, πολλές ώρες και αφήνουν τη φροντίδα των παιδιών και το νοικοκυριό στις γυναίκες έκανε εσχάτως την εμφάνισή της μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία υπόσχεται να βοηθήσει τους άνδρες σ’ αυτή τους την προσπάθεια. Η fathering Japan, στο Τόκιο, έχει οργανώσει ένα «τεστ» γνώσεων, το οποίο υπόσχεται να κρίνει την επάρκεια των μπαμπάδων, να αποκαλύψει τυχόν «κενά» τους και να τους κατατάξει αναλόγως προσόντων: καλός, μέτριος, κακός, ή «σούπερ»!

Απειλούν δύο σταρ

Το κεφάλι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς και της Μαντόνας επί πίνακι ζητούν ισλαμιστές τρομοκράτες, που απειλούν τις δύο δημοφιλείς τραγουδίστριες με αποκεφαλισμό, αν δεν πάψουν να διαδίδουν τη «σατανική κουλτούρα» τους. Μόνη ελπίδα σωτηρίας τους, ο προσηλυτισμός τους στο Ισλάμ. Η προειδοποίηση διά στόματος ή καλύτερα διά χειρός του εκπροσώπου και αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης «Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης» Μοχάμεντ Αμπντελ-Αλ. Στο καινούργιο βιβλίο «Ερωτοτροπώντας με Τρομοκράτες: Από το Χόλιγουντ στους Αγίους Τόπους. Οι οπαδοί της Τζιχάντ αποκαλύπτουν τα παγκόσμια σχέδια τους σ’ έναν Εβραίο!», ο Αμπντέλ-Αλ γράφει: «Αν συναντούσα κάποτε αυτές τις πόρνες, θα ήταν τιμή για μένα -επαναλαμβάνω, θα ήταν τιμή- να είμαι ο πρώτος, ο οποίος θα κόψει το κεφάλι της Μαντόνας και της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, αν συνεχίσουν να διαδίδουν τη σατανιστική τους κουλτούρα, που μιλάει κατά του Ισλάμ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θα άφηνε τις δύο τραγουδίστριες να ζήσουν, αν ασπάζονταν το Ισλάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή