Συντριβή αεροσκάφους με 88 νεκρούς στο Πουκέτ

Συντριβή αεροσκάφους με 88 νεκρούς στο Πουκέτ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΥΚΕΤ (Ταϊλάνδη). Τουλάχιστον 88 νεκροί και 42 βαριά τραυματισμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους «One-Two-Go» στο αεροδρόμιο του Πουκέτ στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Αεροδρομίων της Ταϊλάνδης το MD-82 που συνετρίβη μετέφερε 123 επιβάτες, εκ των οποίων 78 αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους Ευρωπαίοι εκδρομείς, και επτά μέλη του πληρώματος. Επί του παρόντος, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του τραγικού συμβάντος, αλλά στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και βροχή. Αξιωματούχοι του αεροδρόμιου υποστήριξαν ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ενός MD-82, που ερχόταν από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, ζήτησε άδεια να ακυρώσει τη διαδικασία προσγείωσης. Η άδεια του δόθηκε από τον Πύργο Ελέγχου, αλλά μόλις άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης έσπασε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Κάποιοι από τους διασωθέντες τους δυστυχήματος έλεγαν ότι η προσέγγιση του αεροσκάφους στον διάδρομο ήταν υπερβολικά γρήγορη.

«Με το που αγγίξαμε τον διάδρομο, αισθανθήκαμε ότι ο κυβερνήτης προσπάθησε να ξανασηκώσει το αεροπλάνο. Μετά ξέφυγε από την πορεία του, βγήκε από τον διάδρομο και έπιασε φωτιά», λέει ο Ταϊλανδός επιβάτης Νονγκ Καονουάλ, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του. «Τράβηξα τη γυναίκα μου ημιαναίσθητη από τα συντρίμμια. Πίσω μας ήταν ένας άνδρας που φλεγόταν. Ηταν κόλαση». Οι σκηνές που εξελίχθηκαν στο αεροδρόμιο του εξωτικού παραδείσου ήταν δραματικές με τους πανικόβλητους συγγενείς να προσπάθησουν να μάθουν νέα για τους δικούς τους, κατά πόσο είχαν μεταφερθεί ζωντανοί σε νοσοκομείο και τους ξένους τουριστικούς πράκτορες να ελέγχουν ξανά και ξανά τους καταλόγους των επιβατών.

Ο πρόεδρος της ΟΝΕ-ΤWΟ-GΟ, κ. Ουντόμ Τατινγκπρασονγκσάι αφού εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων υποσχέθηκε ότι «θα αναζητηθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα μέχρις ότου βρεθούν» και τόνισε ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν εξαιρετικά έμπειρος αλλοδαπός. Το τραγικό δυστύχημα θα θέσει εκ νέου επί ταπήτος τα προβλήματα ασφαλείας που εγκυμονούν οι δεκάδες εταιρείες χαμηλού κόστους που ξεπηδούν σα τα μανιτάρια στην Νοτιοανατολική Ασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή