Επιχείρηση-σκούπα κατά νεοναζί στην Ιταλία

Επιχείρηση-σκούπα κατά νεοναζί στην Ιταλία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Αιφνιδιαστικές επιδρομές στις κατοικίες σαράντα επτά ηγετικών στελεχών νεοναζιστικού κόμματος πραγματοποίησε χθες η ιταλική αστυνομία στη Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Κόμο. Οι άνδρες της αστυνομίας κατάσχεσαν προπαγανδιστικό υλικό, ενώ οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή προανάκρισης αναφορικά με τη δράση των σαράντα επτά υπόπτων. Ο επικεφαλής της επιχείρησης για την εξάρθρωση του παράνομου Εθνικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, Φάμπιο Μοντόρα, αποκάλυψε χθες ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι πάντως αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, τελούσαν υπό παρακολούθηση εδώ και έναν περίπου χρόνο. «Πρόκειται για σκληροπυρηνικό κίνημα εμπνευσμένο από το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ», δήλωσε σχετικά ο κ. Μοντόρα.

«Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος προσπαθούσαν καθημερινά να προσηλυτίσουν νεαρούς στην ιδεολογία του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η ραγδαία άνοδος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Σαξονία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη γερμανική κοινή γνώμη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη δημοσκόπηση του ιδρύματος κοινωνικών ερευνών, Forsa, το ποσοστό του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Σαξονία ξεπερνάει το αντίστοιχο των Σοσιαλδημοκρατών. «Το εν λόγω ακροδεξιό κόμμα αντιμετωπίζεται ως φυσιολογικό από ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της Σαξονίας και η δημοτικότητά του ανέρχεται στο 9%», τόνισε ο διευθυντής του ιδρύματος, Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ. «Παράλληλα, ο αριθμός των νεαρών που υποστηρίζουν το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα αυξάνεται, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία του πληθυσμού μαστίζεται από την ανεργία», πρόσθεσε ο κ. Γκιούλνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή