Αποχρωσεις

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυσε τον… Θεό

Αμερικανός γερουσιαστής από τη Νεμπράσκα έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Θεού, τον οποίο κατηγορεί για όλα τα δεινά του κόσμου. Ο γερουσιαστής Ερνι Τσάμπερ, ο παλαιότερος στην περιοχή του κατέθεσε την αγωγή του εναντίον του Παντοδύναμου Θεού, στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντάγκλας, την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος είναι «πανταχού παρών». Στην αγωγή του καταγγέλλει ότι «ο Θεός έχει εξαπολύσει τρομοκρατικές απειλές εναντίον του ιδίου και των εκλογέων του, έχει εμφυσήσει φόβο κι έχει προκαλέσει σωρεία θανάτων, καταστροφή και τρομοκράτηση εκατομμυρίων επί εκατομμυρίων των κατοίκων της Γης». Ο Τσάμπερς καταγγέλλει επίσης ότι ο Θεός έχει προκαλέσει «τρομερές πλημμύρες… φοβερούς ανεμοστρόβιλους και τυφώνες». Ο γερουσιαστής διατείνεται ότι προχώρησε στην αγωγή εναντίον του Θεού, υποκινούμενος από μια άλλη αγωγή, την οποία χαρακτηρίζει «γελοία» και αφορά τη μήνυση μιας νεαρής γυναίκας εναντίον συντοπίτη της για βιασμό.

Απαγορεύεται το πλέξιμο

Ακόμη και το… πλέξιμο απαγόρευσε βρετανική κλινική στους ασθενείς της, για τον φόβο εξάπλωσης μικροβίων, τα οποία κατοικοεδρεύουν στα νοσοκομεία και απειλούν ασθενείς και θεραπευτικό προσωπικό. Με το επιχείρημα ότι οι πλαστικές βελόνες του πλεξίματος μπορεί να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς, οι ιθύνοντες κλινικής στο αγγλικό Τσεσάιρ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απαγόρευση, ώστε να διασφαλίσουν το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον για τους ασθενείς τους. Και μπορεί η εν λόγω απαγόρευση να αφορά σε συγκεκριμένη κλινική και μόνο, αλλά σύμφωνα με απόφαση του Βρετανού υπουργού Υγείας, από τον ερχόμενο Ιανουάριο, οι θεράποντες ιατροί καλούνται να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή άσπρη ρόμπα τους, με πλαστική ποδιά, να αφήσουν στο σπίτι τη γραβάτα και τα κοσμήματά τους, ακόμη και το ρολόι χειρός. Ολα αυτά θεωρείται ότι αποτελούν τους καλύτερους μεταφορείς επικίνδυνων μικροβίων, οι οποίοι μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποβούν μοιραίοι για τον ασθενή. Πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι από τους ένα εκατομμύριο ασθενείς που εισέρχονται στα νοσοκομεία ετησίως 50.000 πεθαίνουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Τέσσερις πρώτες κυρίες

Πώς επιλέγεις, αλήθεια, την «πρώτη κυρία» όταν έχεις… τέσσερις; Ενώπιον αυτού του διλήμματος βρέθηκε νεοεκλεγείς κυβερνήτης και πολύγαμος σε περιοχή της Νιγηρίας, ο οποίος ωστόσο κατέληξε σε μια ενδιαφέρουσα λύση. Αλλωστε, όπως λέει και η λαϊκή σοφία, «όποιος έχει τα γένεια, έχει και τα χτένια». Μαθαίνουμε έτσι ότι ο κυβερνήτης Μουρτάλα Νιάκο, στην περιοχή Ανταμάουα οδηγήθηκε εκ των πραγμάτων σ’ έναν ιδιότυπο συμβιβασμό, κατά τον οποίο, κάθε μια από τις κυρίες του, θα είναι «πρώτη κυρία» σε συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντός της. Η κάθε κυρία, με άλλα λόγια και για να είμαστε στο κλίμα των ημερών θα αναλάβει το δικό της «υπουργείο»: άλλη το εργασίας, άλλη το κοινωνίας, και πάει λέγοντας. Ολες τους θα διαθέτουν δικό τους γραφείο και αυτοκίνητο, ώστε να λαμβάνουν την αλληλογραφία και τις επίσημες προσκλήσεις και να κυκλοφορούν ως πραγματικές πρώτες κυρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή