Γράφει για όσα έζησε η Σέρι Μπλερ

Γράφει για όσα έζησε η Σέρι Μπλερ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που είθισται να σερβίρεται κρύο, αλλά ενίοτε σερβίρεται και ζεστό. Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την απόφαση της Σέρι Μπλερ να εκδώσει την αυτοβιογραφία της πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την υπό το βάρος των πιέσεων του Γκόρντον Μπράουν παραίτηση του συζύγου της. Το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2008, λέγεται ότι περιγράφει με αμεσότητα την καθημερινή ζωή της συζύγου του πρωθυπουργού και αναμένεται να αποφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό στην οικογένεια των Μπλερ.

Η συμφωνία μεταξύ της Σέρι Μπλερ και του εκδοτικού οίκου Little ανακοινώθηκε επισήμως προχθές, με τους εκπροσώπους του τελευταίου να δηλώνουν ότι τα δημοσιεύματα περί εξαγοράς των δικαιωμάτων της αυτοβιογραφίας έναντι του 1 εκατ. στερλινών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στελέχη του εκδοτικού οίκου υπογράμμιζαν, ακόμα, ότι η κ. Μπλερ γράφει ήδη τα πρώτα κεφάλαια της αυτοβιογραφίας δίχως την αρωγή κάποιου συγγραφέα με εμπειρία στις βιογραφίες και ότι το βιβλίο περιγράφει με γλαφυρότητα και συχνά με κωμικό τρόπο μια οικογένεια η οποία ζει υπό ιδιαίτερες συνθήκες.

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα διότι βίωσα τόσο πολλά», δήλωσε σχετικά η κ. Μπλερ. «Συνέβησαν τόσα πράγματα -πράγματα τα οποία η γιαγιά μου δεν είχε καν ονειρευτεί- που αισθάνομαι ότι θα ήταν λάθος να μην τους δώσω την πρέπουσα σημασία και αξία», πρόσθεσε η ίδια. Η κ. Μπλερ, η οποία έχει ήδη συγγράψει ένα βιβλίο με θέμα τις ζωές των συζύγων των πρωθυπουργών από το 1950 με τίτλο «Η Γυάλα των Χρυσόψαρων», υποστήριξε ακόμα ότι η μη εγκεκριμένη βιογραφία της από τη συγγραφέα Λίντα Μακντούγκαλ εμπεριέχει πολλές ανακρίβειες αναφορικά με την παιδική της ηλικία.

Θεωρείται, επίσης, δεδομένο ότι η κ. Μπλερ θα αναφερθεί στην ταραγμένη σχέση του συζύγου της, Τόνι, με τον νυν πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν. Εκτιμάται, ωστόσο, πως ο Μπλερ δεν θα επέμβει προκειμένου να αποφευχθούν οι γαργαλιστικές αναφορές στους «μυθικούς του καβγάδες» με τον κ. Μπράουν. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, πάντως, έχει ήδη εξουσιοδοτήσει Αμερικανό δικηγόρο να διαπραγματευτεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων του, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε περισσότερα από 6 εκατ. στερλίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή