Ο Αγιος Ιωσήφ δεν… βοηθάει τους μεσίτες ακινήτων

Ο Αγιος Ιωσήφ δεν… βοηθάει τους μεσίτες ακινήτων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουaσιγκτον. Η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ περνάει δύσκολες ημέρες, η ζήτηση έχει μειωθεί, τα δάνεια χορηγούνται, ενώ η προσφορά ακινήτων γιγαντώνεται. Τι άλλο, λοιπόν, μένει στους ιδιοκτήτες να κάνουν από το να στρέψουν το βλέμμα προς τον ουρανό και να ζητήσουν θεϊκή βοήθεια.

Οι περισσότεροι αναζητούν αρωγό στον Αγιο Ιωσήφ, που εκτός από πατέρας του Ιησού, θεωρείται προστάτης άγιος των πωλητών ακινήτων. Συχνά, οι ενδιαφερόμενοι θάβουν ένα αγαλματίδιο του προστάτη τους στον κήπο του προς πώληση ακινήτου ζητώντας του να παρέμβει και να τους βοηθήσει. Οι μεσίτες ακινήτων, μάλιστα, παραδέχονται ότι οι εκκλήσεις για θεϊκή βοήθεια έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία.

Δεν κάνει το… «θαύμα»

Βέβαια, παρά την έντονη δραστηριότητα του αγίου, οι αναλυτές δεν βλέπουν ανάκαμψη της αγοράς. Αντιθέτως πιστεύουν ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν περισσότερο φέτος και δεν θα υπερβούν τα έξι εκατομμύρια ακίνητα, ενώ πέρυσι ξεπέρασαν τα 6,5 εκατομμύρια. Αναλόγως αναμένεται να κατρακυλήσουν οι τιμές τους κατά περίπου 2% ώς τα τέλη του χρόνου.

Και όσο η αγορά ακινήτων ζει την εποχή των ισχνών αγελάδων, η αγορά θρησκευτικών ειδών -όπου κανείς μπορεί να αποκτήσει το περιζήτητο αγαλματίδιο του Αγίου- γνωρίζει ημέρες δόξης. «Πέρυσι πουλήσαμε περί τα 50 αγαλματίδια», λέει ο Κρις Ντερντέριαν, υπάλληλος σε ένα κατάστημα του είδους. «Φέτος, εντός δύο μηνών έχουμε πουλήσει περισσότερα από εκατό».

Ο Φιλ Κέιτς, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας StJosephStatue. com, όπου πωλούνται τα αγαλματίδια, λέει ότι κάνει χρυσές δουλειές διότι όπως υποστηρίζει ο Αγιος Ιωσήφ προσφέρει ελπίδα σε μία αγορά που πλήττεται από μεγάλη ύφεση. Βεβαίως κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει ότι και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» καθώς το αγαλματίδιο δεν φέρνει μόνο του τα ποθητά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει και ο ιδιοκτήτης να προσευχηθεί και να πιστέψει στις δυνάμεις του αγίου.

Βέβαια δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν την πρακτική τοποθέτησης του Αγ. Ιωσήφ στο έδαφος για λόγους «μάρκετινγκ» ως άθλια προκατάληψη, κάτι σαν βουντού, που πρέπει να απαγορευθεί. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι ιερείς που αρνούνται να ευλογήσουν τα αγαλματίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή