Παγίδα έγινε για τον Βιθέντ Φοξ ο πλούτος του…

Παγίδα έγινε για τον Βιθέντ Φοξ ο πλούτος του…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ρομαντική φωτογραφία ο Βιθέντ Φοξ και η σύζυγός του Μάρθα Σαχαγκούν, ατενίζουν ο ένας τον άλλο δίπλα σε μια νέα τεχνητή λίμνη στο τεράστιο αγρόκτημά τους. Πίσω, το σπίτι τους είναι γεμάτο με πλουμιστά χαλιά, ένα γραφείο με πέτρινες κεφαλές αλόγου για πόδια και πορτρέτα των ιδίων, σε φυσικό μέγεθος, κρεμασμένα στους τοίχους.

Οι φωτογραφίες του ειδυλλιακού κόσμου του ζεύγους Φοξ που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Quien προκάλεσαν οργή στο Μεξικό. «Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι πλούτισε κατά την παραμονή του στην εξουσία με ξεδιάντροπο και κυνικό τρόπο», λέει ο Λίνο Κορόντι, ο πρώην ταμίας του κ. Φοξ κατά την προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Κορόντι ισχυρίζεται ότι ως υποψήφιος ο κ. Φοξ ήταν άθλιος επιχειρηματίας, πάντοτε αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και έμενε σε ένα απλό σπίτι με υπηρετικό προσωπικό που πληρωνόταν από τους πόρους της προεκλογικής εκστρατείας. Οι κατηγορίες του κ. Κορόντι τράβηξαν την προσοχή ορισμένων βουλευτών που τώρα ζητούν να διερευνηθεί πώς ο κ. Φοξ απέκτησε όλον αυτό τον πλούτο.

Οταν ο κ. Φοξ κέρδισε τις εκλογές του 2000 και εξόρισε το κυβερνών κόμμα μετά από 71 χρόνια στην εξουσία, είχε χαιρετισθεί σαν ήρωας. Οταν έφυγε από το προεδρικό μέγαρο, πέρυσι τον Νοέμβριο, δεχόταν επίθεση από το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων τον κατηγορούσαν ότι ζούσε σε ένα φανταστικό κόσμο και ότι δεν ενδιαφερόταν να στηρίξει τη δημοκρατία. Οι σοβαρότερες κατηγορίες ήταν ότι ενορχήστρωσε μια εκλογική απάτη προς όφελος του συναδέλφου του και διαδόχου του, κ. Φελίπε Καντερόν.

Ο κ. Φοξ επικρίθηκε σκληρά γιατί προωθούσε τις πολιτικές φιλοδοξίες της συζύγου του, όμως αντί να περάσει στο παρασκήνιο, όπως κάνουν οι περισσότεροι Μεξικανοί πρώην πρόεδροι, συνεχίζει να αναζητεί τα φώτα της δημοσιότητας με την ίδια γλυκερή ρητορική που χρησιμοποιούσε όταν ήταν στην εξουσία. «Η αγάπη για την πατρίδα μου, με υποχρεώνει να παραμείνω κοντά στο λαό του Μεξικού για να τον βοηθήσω», λέει ο κ. Φοξ στο Quien. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω στο σπίτι μου και να σκονίζομαι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή