Σατανικός εραστής για μια… μάγισσα

Σατανικός εραστής για μια… μάγισσα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΝΗ. Ο φόβος και η προκατάληψη πυροδότησαν το κυνήγι μαγισσών σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα και προκάλεσαν το θάνατο πολλών αθώων γυναικών. Η τελευταία εκτέλεση για μαγεία όμως σημειώθηκε πριν από 200 χρόνια, αλλά οι ιστορικοί ισχυρίζονται τώρα ότι είναι καιρός να αποκατασταθεί η μνήμη της υποτιθέμενης μάγισσας, Αννα Γκέλντι. Η ιστορία εκτυλίχθηκε στο ελβετικό καντόνι Γκλάρους, όπου αφίχθη η Γκέλντι το 1765 αναζητώντας εργασία ως υπηρέτρια. Δουλειά της έδωσε ο Τζάκομπ Τσούντι, τοπικός άρχων και ανερχόμενη πολιτική φιγούρα της περιοχής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, η Γκέλντι ήταν ψηλή, πληθωρική με μαύρα μαλλιά. Ο εργοδότης της την ερωτεύτηκε.

Ολα πήγαιναν κατ’ ευχήν όταν μια μέρα τα παιδιά του Τσούντι βρήκαν καρφίτσες στο γάλα τους. Παρά την επιμονή της ότι είναι αθώα, κατηγορήθηκε ως μάγισσα και τελικά εκτελέστηκε. Η λύση του μυστηρίου ήταν ότι ο Τσούντι είχε εξωσυζυγική σχέση με την πλανεύτρα μάγισσα. Αποφάσισε να απαλλαγεί από εκείνη όταν άρχισε τις απειλές της ότι θα αποκαλύψει πως είναι μοιχός. Ετσι κατασκεύασε το πειστήριο της καρφίτσας για να την ενοχοποιήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή