Η συνάντηση που δυσαρέστησε το Πεκίνο

Η συνάντηση που δυσαρέστησε το Πεκίνο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει την ένταση στις σινογερμανικές σχέσεις, το Βερολίνο ανέφερε χθες ότι η συνάντηση της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, με το Δαλάι Λάμα δεν σημαίνει ότι η Γερμανία αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον εξόριστο Θιβετιανό θρησκευτικό ηγέτη την Κυριακή στο Βερολίνο, παρά τη σαφή εκδήλωση δυσαρέσκειας εκ μέρους του Πεκίνου.

Σε ένα ακόμη σημάδι δυσφορίας, η Κίνα ενημέρωσε τη Γερμανία πως ένα πρωινό εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, λόγω προβλημάτων στο πρόγραμμα.

Στο μεταξύ ο σύμβουλος της Μέρκελ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Κρίστοφ Χόισγκεν, κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη για να τον ενημερώσει για τη συνάντηση. Σε αυτήν την τηλεφωνική συνομιλία ο Χόισγκεν υποτίθεται ότι αποσαφήνισε πως δεν έχει αλλάξει η γερμανική πολιτική απέναντι στην Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα επικρίνει συχνά τις επισκέψεις του Δαλάι Λάμα στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή