Αποχρωσεις

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυμνή υποψηφιότητα

Νέες, ωραίες, αρκούντως δυναμικές και γυμνές, οι υποψήφιες του «Κόμματος των Γυναικών» έρχονται να κάνουν τη διαφορά στον προεκλογικό χάρτη της Πολωνίας, διεκδικώντας την ψήφο των συμπατριωτών τους, στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου. Με σύνθημα «Ολα για το μέλλον… τίποτα κρυφό» να κοσμεί την προεκλογική αφίσα τους και να καλύπτει όσο χρειάζεται τα γυμνά τους σώματα, οι επτά υποψήφιες δείχνουν να μη φοβούνται το «σοκ» της συντηρητικής πολωνικής κοινωνίας από την εμφάνισή τους. Ισως, εν τέλει, αυτός να είναι και ο απώτερος στόχος τους: η αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της συντήρησης, όπως το θέτει η ιδρύτρια και πρόεδρος του κόμματος, συγγραφέας Μανουέλα Γκρετκόβσκα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι έχουν να διανύσουν αρκετό δρόμο ακόμη έως ότου εξασφαλίσουν το απαραίτητο ποσοστό του 5%, το οποίο και θα τους δώσει το εισιτήριο εισόδου στην πολωνική Βουλή. Για την ώρα, έχουν με το μέρος τους μόνο το 3% των ψηφοφόρων και παρότι διατείνονται ότι η «Η Πολωνία είναι Γυναίκα» και ως τέτοια ενδεχομένως οφείλει να ψηφίσει, εντούτοις πρέπει και να το αποδείξουν.

Στην ουρά

Παράπονα κάνουν, μαθαίνουμε, οι Βρετανοί για τους ξένους μαθητές, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα τους και δεν τηρούν την παραδοσιακή «ουρά» στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η τήρηση της «ουράς» αποτελεί συστατικό στοιχείο της βρετανικής αβροφροσύνης και ουδείς διανοείται να την κλονίσει, εκτός κι αν δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας της. Φαίνεται όμως ότι το κακό με τους αγενείς ξένους μαθητές, οι οποίοι επισκέπτονται τη Βρετανία, στο πλαίσιο της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, σπεύδουν να εισβάλλουν στα λεωφορεία, παραγκωνίζοντας όσους ντόπιους περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, έχει παραγίνει. Οταν τα παράπονα πολλαπλασιάστηκαν, οι ιθύνοντες ανέλαβαν να ενημερώσουν τους αρχηγούς τέτοιου είδους μαθητικών «αποστολών», ώστε να αναλάβουν τη μύηση των παιδιών στην ιδέα της «ουράς». Κι επειδή ενδεχομένως είναι δύσκολο να βάλουν τα παιδιά στη σειρά, εν είδει παρέλασης, το πιθανότερο είναι ότι θα προσπαθήσουν να τα πείσουν ότι οφείλουν να σέβονται τους άλλους, ή ακόμη ακόμη ότι οφείλουν να μη δυσφημίζουν τη χώρα τους. Είναι γνωστό πάντως ότι δεν επισκέπτονται τη Βρετανία μόνο δικά μας παιδιά, αλλά και μαθητές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών εταίρων. Παρηγοριά; Ισως.

Πωλείται στρατιωτική βάση

Σε τιμή… ευκαιρίας, κατά τους ιθύνοντες, μόλις ενάμισι εκατομμύριο δολάρια, πωλείται αμερικανική βάση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της δεκαετίας του 1970, σε απομακρυσμένη περιοχή της πολιτείας Ουάσιγκτον. Η προσφορά κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα των δημοπρασιών e-bay και συνοδεύεται από ποικίλες διευκολύνσεις αποπληρωμής, αλλά και ιδέες διαμόρφωσης των τεράστιων χώρων της. Η πρώην στρατιωτική βάση, όπου φυλάσσονταν οι πύραυλοι Τιτάν, οι οποίοι περιέπεσαν σε αχρηστία μετά το τέλος της ψυχροπολεμικής περιόδου, αλλά και της τεχνολογικής εξέλιξης, διαθέτει 4.000 τ.μ. αξιοποιήσιμου χώρου, ο οποίος εκτείνεται σε μια έκταση 224 στρεμμάτων. Η φαντασία είναι ο μόνος περιορισμός μεταμόρφωσης του τεράστιου υπόγειου οικοδομήματος, διατείνεται ο πωλητής του, πριν προτείνει τη μετατροπή του σ’ ένα υπερσύγχρονο, υπόγειο εμπορικό κέντρο, για παράδειγμα, σ’ ένα συγκρότημα υπόγειων κατοικιών, ίσως, ή κάποιου είδους φαντασιακό ψυχροπολεμικό θέρετρο, ώστε να μην ξεχνάμε πού ήμασταν, πού είμαστε και προς τα πού βαδίζουμε.

Αποκεφάλισε παπί

Εντρομοι οι θαμώνες υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στη Μινεσότα των ΗΠΑ είδαν νεαρό άνδρα να αρπάζει το όμορφο παπάκι, που κολυμπούσε αμέριμνο στο σιντριβάνι του ξενοδοχείου, και να το αποκεφαλίζει, δηλώνοντας… πεινασμένος! Αν και οι φύλακες έφθασαν αμέσως, δεν πρόλαβαν το δύσμοιρο παπάκι κι απλώς προχώρησαν στη σύλληψη του 26χρονου νεαρού άνδρα, ο οποίος παραμένει κρατούμενος από την Κυριακή. Ο νεαρός κατηγορείται για κακομεταχείριση ζώου, αδίκημα που ισοδυναμεί με κακούργημα και επισύρει ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνων. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ενήργησε υπό την επήρεια μέθης, αλλά αυτό ενδεχομένως δεν θα μετριάσει τις συνέπειες της πράξης του, η οποία ωστόσο άνοιξε άλλο ενδιαφέρον θέμα συζήτησης για τους ιθύνοντες του ξενοδοχείου: οι τελευταίοι εγκαλούνται, επειδή υποτίθεται ότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των άκακων πτηνών, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να κοσμήσουν το σιντριβάνι με άκακα ψαράκια, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή