Θέλετε παιδιά; Παντρευτείτε τότε έναν βαθύφωνο

Θέλετε παιδιά; Παντρευτείτε τότε έναν βαθύφωνο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τενόρος ή βαθύφωνος; Πιθανώς αυτό να είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε προτού επιλέξετε τον άνδρα που θα σας χαρίσει πολλά και υγιή παιδιά. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα για τη σχέση που συνδέει τη ανδρική φωνή με την ικανότητα απόκτησης απογόνων, το βέβαιο είναι ένα: Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την υπογονιμότητα, πρέπει να φροντίσετε ώστε να βρείτε σύντροφο με βαθιά, στεντόρεια φωνή.

Προηγούμενες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από τον Ντέιβιντ Φέινμπεργκ, του πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Καναδά, έδειξαν ότι οι γυναίκες νιώθουν μεγαλύτερη έλξη για άνδρες με βαθύτερη φωνή καθώς- ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνονται- τους θεωρούν υγιέστερους και πιο ανδροπρεπείς από τους αντιζήλους τους με τις υψηλότερες και ίσως πιο βελούδινες φωνές. Οι άνδρες, αντιθέτως, αναζητούν γυναίκες με λεπτότερες φωνές, επειδή πιστεύουν ότι είναι πιο ελκυστικές, υποτακτικές, υγιέστερες και νεότερες.

Στην πιο πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters, ο δρ Φέινμπεργκ προσπάθησε να δείξει με ποιον τρόπο η βαθύτερη ανδρική φωνή μπορεί να επιδράσει στην αναπαραγωγή και την επιβίωση των παιδιών.

Οπως εξηγεί, δεν διαπιστώθηκε σχέση ανάμεσα στη φωνή του πατέρα και τα ποσοστά επιβίωσης των παιδιών του. «Ομως, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όσοι άνδρες έχουν πιο βαθιά φωνή έχουν μεγαλύτερη αναπαραγωγική επιτυχία και συνήθως αποκτούν περισσότερα παιδιά» κατέληξε ο Καναδός επιστήμονας.

Αποκτούν περισσότερα παιδιά

Για να πραγματοποιήσει την έρευνά του, ο δρ Φάινμπεργκ στράφηκε προς τη φυλή των Χαντζα της Τανζανίας, η οποία είναι από τις τελευταίες φυλές κυνηγών – συλλεκτών τροφής. Καθώς δεν διαθέτουν καμιά σύγχρονη μέθοδο πρόληψης γεννήσεων, οι ερευνητές μπορέσαν να διαπιστώσουν τη σχέση της φωνής με την αναπαραγωγή, χωρίς την αλλοίωσή της από εξωτερικούς παράγοντες. Ετσι, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες της φυλής που είχαν πιο βαθιές φωνές είχαν περισσότερα παιδιά από τα άλλα άρρενα μέλη της φυλής με τις πιο λεπτές φωνές.

Η σχέση που καταγράφηκε από την τελευταία έρευνα πιθανώς να αποκαλύψει στοιχεία και για την εξελικτική πορεία του ανθρώπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή