Οι Ιάπωνες θα ειδοποιούνται εγκαίρως για σεισμό

Οι Ιάπωνες θα ειδοποιούνται εγκαίρως για σεισμό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Η σεισμογενής Ιαπωνία θα εγκαινιάσει νέο σύστημα έγκαιρης σεισμικής προειδοποίησης, το οποίο θα ενημερώνει τον πληθυσμό αρκετά δευτερόλεπτα πριν από την εκδήλωση μεγάλου σεισμού, σε μία προσπάθεια να περιορισθούν τα θύματα και παρά τις προειδοποιήσεις ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να προκαλέσει πανικό. Δίκτυο χιλιών σεισμογράφων, που έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία σε όλη την Ιαπωνία, θα καταγράφουν την έλευση του σεισμικού κύματος, επιτρέποντας τη μετάδοση προειδοποίησης μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, εφόσον η δόνηση μπορεί να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το καινοτόμο σύστημα μπορεί να σώσει ζωές, καθώς θα δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους των περιοχών κοντά στο επίκεντρο να κρυφτούν κάτω από τραπέζια ή να καθίσουν κάτω από το πρέκι της πόρτας, πριν αρχίσει ο σεισμός. Την ίδια ώρα, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης θα επιτρέπει τη διακοπή λειτουργίας ανελκυστήρων και εργοστασίων, ενώ θα επιτρέπει και σε οδηγούς οχημάτων που κινούνται την ώρα του σεισμού, να σταματήσουν το αυτοκίνητό τους στην άκρη του δρόμου.

Ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί εξέφρασαν, όμως, τη διαφωνία τους με το νέο μέτρο και ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπαχθούν σε αυτό για περίοδο έξι μηνών, εκτιμώντας πως η έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνο πανικό σε τρένα, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και άλλα σημεία όπου συγκεντρώνονται πλήθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή