ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΔΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ 10ΕΤΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Το χάπι και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μπορεί το αντισυλληπτικό χάπι να αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά εφόσον διακοπεί η χρήση, υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οπως αναφέρεται στο περιοδικό Lancet, στην έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 52.000 γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι ο χρόνος χρήσης του χαπιού αυξάνει τον κίνδυνο καρκινογένεσης στον τράχηλο της μήτρας. Ωστόσο, έπειτα από δέκα χρόνια διακοπής της χρήσης, η γυναίκα δεν αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο, ακριβώς όπως αν δεν είχε λάβει σκευάσματα του είδους ποτέ. Ωστόσο, οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν αλλά να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις σε τακτά διαστήματα. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τη λήψη αντισυλληπτικών με αύξηση του κινδύνου καρκίνου των μαστών αλλά και ελάττωση του κινδύνου του καρκίνου μήτρας και ωοθηκών.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ

Κακοκαιρία σε Αγγλία, Ολλανδία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Βόρεια Θάλασσα έχει προκαλέσει επικίνδυνα κύματα στα παράλια της Ολλανδίας και της Αγγλίας, υποχρεώνοντας μάλιστα τη διακοπή της λειτουργίας του λιμανιού του Ρότερνταμ, ώστε να κλείσουν για πρώτη φορά τα ειδικά αντιπλημμυρικά φράγματα που έχει εγκαταστήσει η Ολλανδία. Για προληπτικούς λόγους κρατήθηκε κλειστό χθες και το λιμάνι του Αμβούργου στη Βόρεια Θάλασσα. Στην Ανατολική Αγγλία, εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους στις παραθαλάσσιες περιοχές, εξαιτίας φόβων υπερχείλισης του ποταμού Γιέαρ. Την ίδια ώρα, τα φράγματα του Τάμεση έκλεισαν και αυτά, καθώς τα κύματα στο Λόουστοφτ, το ανατολικότερο τμήμα της Βρετανίας, έφθαναν χθες το πρωί τα έξι μέτρα ύψος. Στη Γαλλία, οι άνεμοι έφθασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής τα 110 χλμ. την ώρα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί.

Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ

Υπουργός Δικαιοσύνης ο Μιουκέισι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του συνταξιούχου δικαστή Μάικλ Μιουκέισι στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο κ. Μιουκέισι θα αντικαταστήσει τον Αλμπέρτο Γκονζάλες που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη σκανδάλου σχετικά με τους χειρισμούς του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η έγκριση του διορισμού του κ. Μιουκέισι ακολούθησε εντονότατη αντιπαράθεση, η οποία πυροδοτήθηκε από την άρνησή του να διευκρινίσει κατά πόσον η ανακριτική τεχνική του εικονικού πνιγμού αποτελεί βασανιστήριο. Οι Ρεπουμπλικανοί στήριξαν πλήρως την επιλογή του Μπους, ενώ οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι υπερψήφισαν τον διορισμό του ώστε να μπει πλέον τάξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Αγωγή 15 Πολιτειών κατά Μπους

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ. Να αναλάβει επειγόντως δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου ζητούν από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) οι αρχές της Καλιφόρνια και άλλων 14 Πολιτειών, καταγγέλλοντας, με αγωγή τους, ότι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία αυξάνονται κάθε μέρα και κάθε ώρα που η κυβέρνηση Μπους καθυστερεί να χειριστεί το πρόβλημα. Βροχή αγωγών πρόκειται να ακολουθήσει, προειδοποίησε ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Η Αριζόνα, το Κονέκτικατ, το Ιλινόις, το Μέιν, το Μέριλαντ, η Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό, η Νέα Υόρκη, το Ορεγκον, η Πενσυλβάνια, το Ρόουντ Αϊλαντ, το Βέρμοντ και η Ουάσιγκτον συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή