ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥ

Λουτρό αίματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΜΙΣΟΥΡΙ, Σεντ Λούις. Σε λουτρό αίματος κατέληξε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ. Ενας ψυχικά διαταραγμένος πολίτης εισέβαλε στο δημαρχιακό κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Σκότωσε δύο αστυνομικούς και τρεις υπαλλήλους του δήμου, πριν πέσει τελικά και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Τραυμάτισε επίσης τον δήμαρχο και μία δημοτική σύμβουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός για τις συχνές παρουσίες του στα δημοτικά συμβούλια, όπου έκανε παρεμβάσεις εκτός θέματος, σε πολύ έντονο ύφος. Αυτόπτες μάρτυρες στη σκηνή δήλωσαν ότι μπήκε στη συνεδρίαση, μουρμουρίζοντας ότι θέλει να σκοτώσει τον δήμαρχο. Το παράδοξο είναι ότι η οικογένειά του δεν είχε αντιληφθεί τις προθέσεις του. Το πρωί πριν από τη συνεδρίαση είπε στη γυναίκα και τα παιδιά του ότι τους αγαπούσε και θα γυρνούσε σπίτι σε λίγο. Ενας οικογενειακός τους φίλος δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το βασικό παράπονο του δράστη από τον δήμο ήταν ότι είχε δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Εορταστικός αέρας στην Πρίστινα

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Εορταστικές προετοιμασίες εν αναμονή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πρίστινα, η οποία κατά το Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου. Η Σερβία χαρακτήρισε μάλιστα «παράνομη» την ενέργεια, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, ανέφερε ότι η ανεξαρτησία είναι «τελειωμένη υπόθεση». Στην περίπτωση που η εκδήλωση πραγματοποιηθεί, εκτιμήσεις φέρουν τον αριθμό των πολιτών που θα παραστούν να φτάνει τις 200.000. Ηδη, η κυβέρνηση του Κοσόβου αποφάσισε να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ για το κόστος των εορτασμών.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ναι ή όχι στη σαρία στη Βρετανία;

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η πρόταση του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι να εφαρμόζεται στη χώρα ο νόμος της ισλαμικής σαρία για τους μουσουλμάνους πολίτες της. Ο δρ Ρόουαν Γουίλιαμς δήλωσε στο BBC ότι η Βρετανία «οφείλει να αντιμετωπίσει το γεγονός» ότι ορισμένοι πολίτες της δεν έχουν σχέση με το βρετανικό νομικό σύστημα. Πρότεινε ως εκ τούτου την υιοθέτηση πτυχών της ισλαμικής σαρία, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή. Για παράδειγμα, οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να επιλέξουν την επίλυση οικογενειακών ή οικονομικών διαφορών τους σε δικαστήριο της σαρία. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Γκόρντον Μπράουν δήλωσε χθες ότι πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι «η βρετανική νομοθεσία πρέπει να βασίζεται στις βρετανικές αξίες».

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 8 ΑΤΟΜΑ

Εκρηξη σε εργοστάσιο ζάχαρης

ΑΤΛΑΝΤΑ. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά, από έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ζάχαρης, στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια. Θάνατοι δεν αναφέρθηκαν, αν και αγνοείται η τύχη οκτώ ατόμων. Η αστυνομία του Πορτ Γουέντγουορθ όπου βρισκόταν το εργοστάσιο της Imperial Sugar έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, όπου, την ώρα της έκρηξης, εργάζονταν περίπου 200 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους τραυματίστηκαν.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ GRΑΜΜΥ

Δεν έδωσαν βίζα στη Γουαϊνχάουζ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν βίζα στην Εϊμι Γουαϊνχάουζ, τη Βρετανίδα τραγουδίστρια της σόουλ, προκειμένου να παραστεί στην απονομή των βραβείων Grammy, που θα πραγματοποιηθούν, αύριο, στο Λος Αντζελες. Η Γουαϊνχάουζ και το άλμπουμ της «Back to Black» είναι υποψήφια για Grammy σε έξι κατηγορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με άνθρωπο της δισκογραφικής εταιρείας της, η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην απονομή μέσω δορυφόρου. Με χθεσινές δηλώσεις του, ο εκπρόσωπός της μετέφερε την απογοήτευση της Γουαϊνχάουζ για την απόρριψη της αίτησης βίζας από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία δεν δικαιολόγησε την απόφασή της. Φημολογείται, όμως, ότι η αίτηση απερρίφθη, επειδή η Γουαϊνχάουζ αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ ναρκωτικών, όπως απαιτούσαν οι αμερικανικές αρχές.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ

Το Ατλαντίς φθάνει στον ΔΔΣ

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ. Επειτα από την επιτυχή εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Ατλαντίς την Πέμπτη, σήμερα αναμένεται η σύνδεσή του με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Ατλαντίς μεταφέρει το αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ευρωπαϊκό εργαστήριο Κολάμπους, δίνοντας τέλος στην αναμονή των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Το εργαστήριο Κολάμπους θα συνδεθεί με το αντίστοιχο αμερικανικό ονόματι Ντέστινι, διαδικασία που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο.

ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Χτύπημα Αλ Κάιντα στη Γερμανία;

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η Αλ Κάιντα προγραμματίζει επιθέσεις σε γερμανικό έδαφος, αποκάλυψε με χθεσινές δηλώσεις του αξιωματούχος των γερμανικών αρχών. Ο Μπέρναρντ Φαλκ, αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού γραφείου εγκλήματος, τόνισε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως δυνάμεις της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, έχουν λάβει την απόφαση να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις. Να σημειωθεί πως η Γερμανία αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να αποστείλει περισσότερα στρατεύματα στο βόρειο Αφγανιστάν, ενώ μόλις τον περασμένο χρόνο είχε αποτρέψει τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμερικανικών βάσεων στο έδαφός της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή