Windows XP για το παιδικό laptop

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος ενός ονείρου; Κάπως έτσι άκουσαν οι θιασώτες του ανοικτού λογισμικού αλλά και οι οπαδοί του οράματος του Νίκολας Νεγκρεπόντε, καθηγητή του ΜΙΤ, για τη δημιουργία ενός φτηνού λάπτοπ που θα μπορούσε να αποκτήσει κάθε παιδί σε όποια χώρα του κόσμου και αν βρίσκεται, την παρακάτω είδηση: «Μια έκδοση των Windows XP ετοιμάζεται για το OLPC». Το πρόγραμμα «Ενα λάπτοπ για κάθε παιδί», γνωστότερο ως «laptop των 100 δολαρίων», κατασκευάστηκε ως απάντηση στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και της πρόσβασης σε αυτήν εξαιτίας του απαγορευτικού κόστους των υπολογιστών για τους φτωχούς του Τρίτου Κόσμου. Πλειάδα μηχανικών των ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ελληνες, εργάζονται εδώ και χρόνια εθελοντικά για την προσαρμογή του πρωτοποριακού αυτού φορητού υπολογιστή στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε χώρας. Η είδηση προκάλεσε προσωρινά απογοήτευση.

«Τελειώνει το πρόγραμμα ως εκπαιδευτικό τουλάχιστον και μετατρέπεται σε φτηνή εναλλακτική πρόταση ενός κανονικού υπολογιστή. Η προσθήκη Windows το απομακρύνουν από τον αρχικό του σκοπό» ασκούσε κριτική προ ημερών το site, olpcnews.com

«Με το αρχικό του λειτουργικό πρόγραμμα, μπορούσε ο οργανισμός να ισχυριστεί ότι χρησιμοποιεί μια μεθοδολογία μάθησης που προωθεί την εξερεύνηση των παιδιών στον κόσμο των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Με την προσθήκη των κλειδωμένων XP τα παιδιά δεν θα μάθουν να μαθαίνουν. Θα μάθουν απλώς να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή