Αποχρωσεις

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτήση στο W.C.!

Ενας Νεοϋορκέζος άσκησε αγωγή εναντίον αμερικανικής εταιρείας χαμηλού κόστους, από την οποία ζητεί αποζημίωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή τον υποχρέωσε να ταξιδέψει στην τουαλέτα υποβάλλοντάς τον έτσι στον έσχατο εξευτελισμό. Οταν ο επιβάτης έφθασε στα γραφεία της εταιρείας jetBlue για το απαραίτητο check-in πληροφορήθηκε ότι η πτήση από το Σαν Ντιέγκο στη Νέα Υόρκη, διάρκειας πέντε ωρών, ήταν γεμάτη και δεν υπήρχαν θέσεις. Παρ’ όλα αυτά του επετράπη να ταξιδέψει, όταν μια αεροσυνοδός συμφώνησε να του παραχωρήσει τη θέση της. Ωστόσο, έπειτα από μιάμιση ώρα πτήσης, ο πιλότος ενημέρωσε τον άτυχο επιβάτη ότι η αεροσυνοδός ένιωθε άβολα και ήθελε να επιστρέψει στη θέση της, οπότε εκείνος έπρεπε να καθήσει στην… τουαλέτα. Παρά τις διαμαρτυρίες του, ο πιλότος δεν του επέτρεψε να καθήσει στο κάθισμα που προορίζεται για το προσωπικό του αεροσκάφους και ο επιβάτης ταξίδεψε το υπόλοιπο της πτήσης καθήμενος στην τουαλέτα, χωρίς ζώνη ασφαλείας και υπό την κατοχή «απροσμέτρητου φόβου», όπως αναφέρει στην αγωγή του.

«Κληρονομιές»

Τις απόψεις τους για τη ζωή και το χιούμορ τους, αντί για χρήματα και άλλα υλικά αγαθά, θα προτιμούσαν να κληροδοτήσουν στους απογόνους τους οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τράπεζας HSBC με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάτι λιγότερο από 10% των ερωτηθέντων σε 21 χώρες απάντησαν ότι θα ήθελαν να κληροδοτήσουν χρήματα, ενώ το 60% το απαύγασμα της προσωπικής τους εμπειρίας από τη ζωή. Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα ηλικίας 40 έως 69 ετών και οι περισσότεροι από αυτούς που προτιμούν τις ανθρώπινες αξίες από τα υλικά αγαθά εντοπίζονται στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική. Ωστόσο, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει και την πιθανή αιτία για την οποία τόσο πολλοί προτιμούν να κληροδοτήσουν αξίες, αντί για υλικά αγαθά: και αυτή δεν είναι άλλη από την αβεβαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι παλαιότερες γενιές το προσωπικό τους μέλλον.

Μαζική… κουρά

Μπορεί στη γηραιά ήπειρο να πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή της μαζικής… κουράς των μικρών μαθητών, για λόγους υγιεινής. Ωστόσο, στη μακρινή Ινδία και σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδιά της, το Τζαρχάντ, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσλάβει χιλιάδες κουρείς, προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές, οι οποίοι αφήνουν μακριά μαλλιά ελλείψει χρημάτων, αλλά και μέσων καθημερινής υγιεινής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή