Αποχρωσεις

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λερωμένα τ’ άπλυτα

Να υπομείνουν τα δύσοσμα άπλυτα του συζύγου τους καλούνται οι Ιαπωνίδες γυναίκες, προκειμένου να προστατέψουν το περιβάλλον. Μία στις τέσσερις παντρεμένες γυναίκες της Ιαπωνίας πλένει χωριστά τα ρούχα του συζύγου από εκείνα της υπόλοιπης οικογένειας, κι αυτό, όπως έδειξε σχετική έρευνα, επειδή συνήθως είναι πολύ λερωμένα και μυρίζουν άσχημα. Ωστόσο, οι γυναίκες καλούνται τώρα να ανεχθούν αυτή τη δυσοσμία για το καλό… του πλανήτη. Διότι χωριστά πλυντήρια για τα άπλυτα του συζύγου σημαίνει μεγαλύτερο κόστος, αλλά και μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον. Ολα αυτά, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ιαπωνίας να εξοικονομήσει ενέργεια και να συμβάλει στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8) πλουσιότερων χωρών του πλανήτη, τον Ιούλιο, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθεί το περιβάλλον.

Βοήθεια για βίαιους

Η Ισπανίδα υπουργός για την Ισότητα Μπιμπιάνα Αϊντο τείνει χέρι βοηθείας στους… βίαιους άνδρες, προκειμένου να διαφυλάξει τις γυναίκες. Η υπουργός ανακοίνωσε τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής άμεσης επικοινωνίας, απ’ την οποία θα μπορούν να ζητούν βοήθεια όσοι άνδρες διαισθάνονται ότι μπαίνουν στον πειρασμό να χτυπήσουν τη συμβία τους. Κάποιοι έσπευσαν να την ειρωνευτούν, λέγοντας ότι ένας οργισμένος άνδρας, έτοιμος να χτυπήσει τη γυναίκα του δεν θα σταματήσει, για να καλέσει την γραμμή βοηθείας της κ. Αϊντο. Ωστόσο, εκείνη φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα, καθώς όπως επισήμανε μεταξύ άλλων, «… οι άνδρες σήμερα αισθάνονται χαμένοι, επειδή έχει αρχίσει το τέλος του πατριαρχικού συστήματος». Η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας είναι στις προτεραιότητες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Θαπατέρο, καθώς τα ποσοστά τέτοιου είδους περιστατικών παρουσιάζουν έξαρση στην Ισπανία, τα τελευταία χρόνια, εν πολλοίς λόγω και της μετανάστευσης.

Γάμος ή ανεργία

Παντρειά με το στανιό για τους νεαρούς υπαλλήλους μεγάλης κρατικής εταιρείας στο Ιράν, οι οποίοι καλούνται να παντρευτούν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ειδάλλως θα χάσουν τη δουλειά τους. Σκούρα τα πράγματα, για τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν «το σημαντικό και ηθικό θρησκευτικό καθήκον» τους, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της σκληροπυρηνικής εφημερίδας Kayhan, αφού όσοι εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι τον Οκτώβριο, οπότε θα επανεξεταστούν τα μητρώα των υπαλλήλων, θα απαλλαγούν των καθηκόντων τους, με αυτόματη λύση της σύμβασής τους. Στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν απαγορεύονται οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, γι’ αυτό και οι νέοι ενθαρρύνονται από τις οικογένειές τους να παντρευτούν μόλις «πατήσουν» τα είκοσι και ν’ αποκτήσουν αμέσως παιδιά. Οσο για τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία λέγεται ότι έχει την έδρα της στα νότια της χώρας, φαίνεται ότι απλώς φιλοδοξεί να προστατεύσει τους νέους υπαλλήλους της από τον πειρασμό να παρανομήσουν.

Οι πρώην του πρώην…

Θυμάστε αλήθεια τις κυρίες Τζένιφερ Φλάουερς και Πόλα Τζόουνς; Αν όχι εκείνες δεν είναι διατεθειμένες να περάσουν έτσι εύκολα στη λήθη, γι’ αυτό και επανακάμπτουν δριμύτερες. Εστησαν ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και καλούν έναντι αντιτίμου 1,99 δολαρίων το ενδιαφερόμενο κοινό να μάθει από πρώτο χέρι τη σχέση τους με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Ενδεχομένως θα θυμηθήκατε, τώρα, ότι οι δύο κυρίες είναι δύο πρώην ερωμένες του πρώην προέδρου, οι οποίες είχαν ταράξει αρκούντως τα νερά της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Κλίντον, αλλά και μετέπειτα. Βεβαίως εκείνη, που κυρίως κέρδισε το φως των προβολέων ήταν η Μόνικα Λεβίνσκι, αλλά και οι δύο παραπάνω κυρίες δεν ήταν ποτέ διατεθειμένες να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην πρώην μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου. Είχαν κι αυτές την εμπειρία τους με τον πρόεδρο, είχαν κι εκείνες δικαίωμα στη δημοσιότητα. Κι επειδή φαίνεται ότι ένιωσαν ξεχασμένες από πρόεδρο και ανθρώπους επανέρχονται με την ιστοσελίδα, προκειμένου να δώσουν όπως λένε τη δική τους εκδοχή για την ερωτική τους σχέση με τον «μπερμπάντη» πρόεδρο, χωρίς μεσάζοντες και τα συναφή.

Μεθυσμένο μωρό

Τύφλα στο μεθύσι (!) ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, στην Πολωνία, καθώς η μητέρα του ήταν μεθυσμένη την ώρα του τοκετού. Το αξιοσημείωτο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του μωρού ήταν 15 φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο για τους ενήλικες. Παρόλα αυτά, η ζωή του δεν κινδυνεύει όπως διαβεβαίωσαν οι γιατροί, οι οποίοι ωστόσο φοβούνται ότι μπορεί να έχει συνέπειες στην ανάπτυξή του. Η 38χρονη μητέρα έφθασε τρεκλίζοντας στο νοσοκομείο του Οτγουόκ, έξω από τη Βαρσοβία και την ώρα του τοκετού, έτρεχαν 1,2 γραμμάρια αλκοόλ στο αίμα της. Αυτό ισοδυναμεί με ένα μπουκάλι κρασί ή δύο λίτρα μπίρας για έναν ενήλικα πότη, αλλά η επήρειά του πολλαπλασιάζεται στο μικροσκοπικό σωματάκι ενός νεογέννητου. Ως αποτέλεσμα, στο αίμα του μωρού ανιχνεύθηκαν 2,9 γραμμάρια, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν αρκούν 0,2 γραμμάρια για να χάσεις την άδεια κυκλοφορίας σου, στην Πολωνία. Η μητέρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνων, κατηγορούμενη ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του παιδιού της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή