Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν το ψάρι… δράκουλα

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν το ψάρι… δράκουλα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εξαιρετικά περίεργο ψάρι με κυνόδοντες ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές. Το ψάρι δράκουλας, όπως το ονόμασαν οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, έχει ελάχιστο μήκος (δεν ξεπερνά τα 17 χιλιοστά) και μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο στα νερά ενός ποταμού στη Μιανμάρ. Οι Βρετανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ψάρι κατά την εξελικτική του πορεία έχασε όλα του τα δόντια και αργότερα απέκτησε οστέινους κυνόδοντες.

Οι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου αναφέρουν σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών Proceedings B ότι τα αρσενικά χρησιμοποιούν τους κυνόδοντες ως όπλα όταν ανταγωνίζονται άλλα αρσενικά. Τα μικροσκοπικά ψάρια έφτασαν στη Βρετανία με άλλα είδη για να φιλοξενηθούν σε ενυδρεία. Οι ερευνητές πίστεψαν αρχικώς ότι είχαν εντοπίσει ένα είδος ψαριού με παρόμοια μορφή.

Υστερα από ένα χρόνο, περίπου, τα ζώα που παρέμεναν σε αιχμαλωσία πέθαναν. Μετά από προσεκτική μελέτη με μικροσκόπιο, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα ψάρια είχαν αυτούς τους τόσο παράξενους κυνόδοντες.

Μετά την κατάλληλη επεξεργασία με διάφορες χρωστικές, ο δόκτωρ Μπριτζ διαπίστωσε ότι τα «δόντια» που έβλεπε και οι «κυνόδοντες» στα αρσενικά δεν ήταν στην πραγματικότητα δόντια αλλά κοφτερές οστέινες ακίδες που προεξείχαν από τα σαγόνια και που εξυπηρετούσαν τους ίδιους στόχους με τα δόντια. Με ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι το είδος είχε απολέσει τα δόντια του πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται συγγενές είδος με το ψάρι ζέβρα (Danio Rerio).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή