Αρχή ανοιγμάτων προς Κούβα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιορισμοί της εποχής Μπους, σύμφωνα με τους οποίους οι Κουβανοί των Ηνωμένων Πολιτειών λαμβάνουν άδεια να επισκεφθούν τους συγγενείς τους μόνο 15 μέρες κάθε τρία χρόνια, άρθηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Εκτός από απεριόριστα ταξίδια, οι Κουβανοί των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να στέλνουν και απεριόριστα εμβάσματα προς την Κούβα, ενώ επιτρέπεται στις αμερικανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να συνάψουν συμφωνίες περιαγωγής στο νησί.

Τα μέτρα, που έγιναν ευμενώς δεκτά στην Αβάνα, αποτελούν πιθανότατα αρχή ευρύτερων ανοιγμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Κογκρέσο εξετάζει ψήφισμα, που καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όλους τους Αμερικανούς, όχι μόνο για όσους έχουν συγγενείς στην Κούβα, ενώ 12 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί φέρονται να έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες συστάσεις, τονίζοντας ότι η Αβάνα δεν αποτελεί στρατηγική απειλή.

Στο Μαϊάμι, εκπρόσωποι της συντηρητικότερης γενιάς Κουβανών εξορίστων καταδίκασαν τα ανοίγματα ως «μεγάλο λάθος», ενώ αντίθετα πολλοί νέοι τάχθηκαν με ενθουσιασμό υπέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή