ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΡΑΤΕΙΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο Τσέκου

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Αγκίμ Τσέκου εκφράστηκε χθες περιφρονητικά για τις εις βάρος του κατηγορίες της Σερβίας, που τον θεωρεί υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου. Ο Τσέκου συνελήφθη πρόσφατα από τις βουλγαρικές αρχές στα σύνορα Βουλγαρίας – Σκοπίων, με βάση σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ και κατόπιν σερβικού αιτήματος. «Είχα την ευκαιρία για πρώτη φορά να δω τις σερβικές κατηγορίες και το ένταλμα της Ιντερπόλ. Οι κατηγορίες είναι γελοίες», δήλωσε ο Τσέκου, μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο του Κοσόβου. «Η Σερβία είπε ψέματα στην Ιντερπόλ και της έδωσε αναληθείς πληροφορίες», προσέθεσε ο Τσέκου από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται. Χθες ο πρώην πρωθυπουργός αφέθηκε ελεύθερος, αλλά θα παραμείνει στη διάθεση της εισαγγελικής αρχής.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΑΝΦΟΡΝΤ

Παραδέχθηκε τα ατοπήματά του

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Μαρκ Σάνφορντ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε χρήματα των φορολογουμένων για να επισκεφθεί την ερωμένη του στην Αργεντινή. Ο κυβερνήτης αποκάλυψε τη σχέση του την Τετάρτη και απολογήθηκε δημοσίως στην οικογένειά του και στους υποστηρικτές του. Επίσης, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ενωσης Ρεπουμπλικανών Κυβερνητών και σκοπεύει να πληρώσει άγνωστο ποσό για το ταξίδι που κόστισε στους φορολογουμένους $12.000. Πολλά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος καλούν τον Σάνφορντ να παραιτηθεί, μιας και η απιστία του δημιουργεί αρκετά προβλήματα στο κόμμα, που προσπαθεί να ανακτήσει το κύρος και τη δύναμή του μετά τις εθνικές εκλογές.

ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ

Δώρα Καντάφι προς τη Ράις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Είναι γνωστό ότι ο Μουαμάρ Καντάφι θαύμαζε και ενδεχομένως να εξακολουθεί να θαυμάζει την Κοντολίζα Ράις, την οποία μάλιστα δεν αποκαλεί «Κόντι» όπως οι φίλοι της, αλλά «Λίζα». Ετσι, όταν η Κοντολίζα Ράις υπό την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον περασμένο χρόνο τη Λιβύη, σε μια ιστορική όπως χαρακτηρίστηκε επίσκεψη, ο Καντάφι τη φόρτωσε με δώρα, μεταξύ των οποίων ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι σε ξύλινο κουτί, ένα μενταγιόν με τη φωτογραφία του κι ένα DVD με μουσική. Η αξία αυτών των δώρων υπολογίζεται στα 212.225 δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση δώρων του 2008 που έχουν λάβει μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΝΔΟΙ

Χειροβομβίδες με… τσίλι

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Ινδοί επιστήμονες σχεδιάζουν τη δημιουργία χειροβομβίδων που θα περιέχουν ποικιλία πολύ καυτού τσίλι, για να ελέγχουν διαδηλώσεις και να αντιμετωπίζουν εξεγέρσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αντικατάσταση των εκρηκτικών που περιέχουν οι χειροβομβίδες με μία ειδική ποικιλία κόκκινου τσίλι θα τους δώσει τη δυνατότητα να ακινητοποιούν τους ανθρώπους χωρίς να τους τραυματίζουν θανάσιμα. Οι επιστήμονες επίσης λένε ότι το ισχυρό αυτό τσίλι θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο στο φαγητό των στρατιωτών που ζουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες

ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Βόμβες σε σχολείο της Πεσαβάρ

ΠΕΣΑΒΑΡ. Πακιστανοί αντάρτες βομβάρδισαν χθες σχολείο θηλέων στα περίχωρα της Πεσαβάρ, στην τελευταία μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων στα βορειοδυτικά του Πακιστάν. Το σχολικό συγκρότημα υπέστη σοβαρότατες ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν θύματα, δεδομένου ότι την Παρασκευή τα σχολεία είναι κλειστά. Η πακιστανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα σχολεία για να στεγάσει δύο εκατομμύρια Πακιστανούς που τους τελευταίους μήνες έχουν εκτοπιστεί από την επαρχία Σουάτ. Οι αντάρτες έχουν ισοπεδώσει 191 σχολεία στην κοιλάδα του Σουάτ, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν θηλέων.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ

Ζει και βασιλεύει ο Γκόλντμπλουμ

ΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας διέψευσε χθες τις φήμες που διαδόθηκαν μέσα από διάφορες ιστοσελίδες, το facebook και το twitter, ότι ο ηθοποιός Τζεφ Γκόλντμπλουμ (γνωστός από το «Τζουράσικ Παρκ») σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια γυρίσματος ταινίας. «Πάγωσε το Λος Αντζελες με τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, της Φάρα Φόσετ και του Τζεφ Γκόλντμπλουμ» έγραψε κάποιος στο twitter, αναφερόμενος στον θάνατο του σταρ της ποπ μουσικής και της ηθοποιού. Για άγνωστο λόγο, όμως, είχε προσθέσει και το όνομα του ηθοποιού Γκόλντμπλουμ.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Εστειλαν όπλα στη Σομαλία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την αποστολή όπλων στην υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας. Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αυτήν την κίνηση απάντηση στην έκκληση της σομαλικής κυβέρνησης για βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ισλαμιστική πολιτοφυλακή. Κατά παράκληση της κυβέρνησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέχουν όπλα και πυρομαχικά, καθώς και υποστήριξη για την εκπαίδευση Σομαλών στρατιωτών.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ

Σύγκρουση τρένων στη Μαδρίτη

ΜΑΔΡΙΤΗ. Επιβατική αμαξοστοιχία έπεσε χθες πάνω σε σταθμευμένο τρένο τη στιγμή που εισήλθε στον σταθμό της Μαδρίτης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά 50 επιβάτες. Δέκα από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση των ισπανικών σιδηροδρόμων κανείς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Βρέθηκαν οι σοροί 4 ανθρώπων

ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ. Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων τα δύο ανήκαν σε αστυνομικούς, βρέθηκαν την Πέμπτη σε πολιτεία του Μεξικού, γνωστή για εγκλήματα που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί αγνοούνταν από την Κυριακή και τα πτώματά τους βρέθηκαν σε σακούλες σκουπιδιών στο Ακαπούλκο, μία μέρα αφού δύο δημοτικοί υπάλληλοι είχαν σκοτωθεί στην ίδια πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή