Παζάρι για το δημόσιο έλλειμμα της Καλιφόρνιας

Παζάρι για το δημόσιο έλλειμμα της Καλιφόρνιας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει έσοδα για την Πολιτεία της Καλιφόρνιας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο κυβερνήτης της, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, παζάρι με παλιά αντικείμενα που ανήκαν στις αρχές της. Το παζάρι διοργανώθηκε σε παλιά αποθήκη της πόλης Σακραμέντo και, όπως ανέφερε χθες το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα έσοδα ξεπέρασαν το ενάμισι εκατομμύριο δολάρια.

Αν και εντυπωσιακό, το ποσό αυτό είναι «σταγόνα στον ωκεανό» του ελλείμματος των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συσσωρευθεί στην Πολιτεία. Διατέθηκαν προς πώληση όλα όσα οι πολιτειακές αρχές έκριναν άχρηστα: αντικείμενα που κατασχέθηκαν από κατάδικους, υπεράριθμα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και παλιών περιπολικών της αστυνομίας, εξοπλισμός γραφείου, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Μάλιστα, ο κυβερνήτης και γνωστός κινηματογραφικός αστέρας υπέγραψε σε πολλά από αυτά, ώστε να αυξήσει την τιμή τους. Οι προσπάθειες για εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες.

Ηδη, ο κ. Σβαρτσενέγκερ έχει ανακοινώσει μείωση 15% στο στόλο οχημάτων της Καλιφόρνιας, αλλά και σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση σχολείων, κολεγίων, φυλακών και νοσοκομείων, προκειμένου να περιοριστεί το δυσθεώρητο χρέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή